Altın ve dolar konusundaki tahminleri çok geçmeden gerçekleşen stratejist Haluk Özdil, dikkat çeken uyarılar yaptı. Ne Var Ne Yok programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin sözlerini deşifre eden Haluk Özdil, 3 Ocak'ta hiçbir şey olmayacağını söyledi.

AK Parti iktidarının dolar kurunun 11-12 TL seviyesinin ne altını ne de üstünü istediğini vurgulayan Haluk Özdil, dolar kuruna ikinci müdahalenin yolda olduğunu öne sürdü. Özdil, gram altın fiyatlarının ise hak ettiği seviyeye sağlıklı bir şekilde yürüdüğünü belirtti.

Haluk Özdil şu şekilde konuştu:

‘İktidar gitsin de devlete ne olursa olsun." diyenler var. "Dolar 30 lira olacak, dolar 40 lira olacak, ekonomi çökecek" diyenler şimdi 3 Ocak’ta bir şeyler olacağını söylüyor. 3 Ocak'ta hiçbir şey olmayacak. Ne olacağını söyleyeyim. TÜİK enflasyon verisini açıklayacak. Ortalama 25-27 arası bir beklenti var. Sorun burada güdülen ama. Doların tekrar yükselişe geçmesini isteyen bazı fonlar var. Saldırılar düzenliyorlar. Yine başladılar. Siyasiler konuşurken arada şifreli sözler söylerler. Dolar 18'e çıktığında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dolar, çıkar iner" demişti.

Burada verilen sinyal müdahaleye işaretti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de doların çok yükselişine çok izin verecek gibi görünmüyor. Dolar kurunun tekrar yükselmesini isteyen fonlar var. Hiç kimse dolar almaya yeltenmesin.

İkinci bir darbe yolda. Yükselirse gelecektir. Bu seferki darbe çok zarar verecek alıcılara. Küçük yatırımcı için dolar ya da altın zengin etmez. Paranın değerini korur. 3 Ocak’ta bir şey yapılacağı yok ama bir atak gelebilir. Gelse de müdahale edilecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nureddin Nebati'nin sözlerinden çıkarttığım şu: Dolar'ın 11-12 TL seviyesinin üstünü de altını da istemiyorlar. Yeni ekonomi modeline göre ihracatın önü açılması için paranın değeri bilerek düşürülür. Bu nedenle doların 10 TL'nin altına düşmesi istenmiyor.

Altın fiyatları dünyadan bağımsız, dolar endeksli bir değer kazanmıştı. 1000 TL'ye çıktığında normal olmadığını ve alım yapılmaması gerektiğini söylemiştim. Ben altın kahini değilim. Altın artık dolara bağlı değil. Dolardan bağımsız yükselecektir. Sağlıklı bir yükseliş başladı. Burada bir manipülasyon yok. Eskiden elinde dolar olanlar, altına kaçışını sürdürüyor. FED, 3 kez faiz yükseltecek. Enflasyon tavan yaptı. Nakit akışı yavaşlayacak. Almanya ve İngiltere'de de enflasyon etkili oluyor. Hiperenflasyonla karşı karşıyalar. FED artık altını baskılayamıyor. Dünyada Ons altın yükselirse, Türkiye'ye de bu yansıyacaktır. Altın Haziran ayına doğru yükselecektir. 900'leri 1000'leri görecektir."