Recep Tayyip Erdoğan’ın 1992 yılında 32. Gün programındaki sözleri ortaya çıktı. O dönem Refah Partisi’nde siyaset yapan Erdoğan’ın dolar kuru ve ekonomi açıklamaları bugünlere adeta ışık tutuyor. Akaryakıt kuyrukları, dolar kurundaki çift haneler, Türk Lirası’nın tarihi değer kayıpları, kotalı gıda satışları Türkiye’deki ekonomik krizin fotoğrafını en net çeken göstergeler arasında dururken Erdoğan’ın 1992 yılında konuşması bugünkü Erdoğan’ı yalanlıyor.

ERDOĞAN DOLAR KURU ÜZERİNDEN HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

“Bugüne kadar ülkeyi biz yönetmedik” diyen Erdoğan o dönemki konuşmasında, “Sene 1924, 1 dolar 90 kuruş. Sene 1992, 1 dolar 8 bin 200 Türk Lirası… Bugüne kadar biz yönetmedik bu ülkeyi, bunlar yönetti. Türkiye’miz bir borç ülkesi.” ifadelerini kullanıyor.

ERDOĞAN: TÜRKİYEMİZ BİR BORÇ ÜLKESİ

Arşiv unutmaz dedirten konuşmada Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“Bu ülkeyi asırlar gerisine götürdüler. İşte bunun ekonomik ispatı. Sene 1924, 1 dolar 90 kuruş. Sene 1992, 1 dolar 8 bin 200 Türk Lirası… Bugüne kadar biz yönetmedik bu ülkeyi, bunlar yönetti. Türkiye’miz bir borç ülkesi. Hala kendi bağımsızlığımızı kazanmış değiliz. İnsanımız ruhen bağımsız değil, kültürel noktada bağımsız değil, ekonomik noktada bağımsız değil, askeri ve siyasi noktada bağımsız değil. Ülkemizin mukadderatını hala batı, batıcı zihniyetler tayin ediyor. Bunu reddeden bir zihniyetten daha ilerici hangi zihniyet olabilir. Ancak adil düzen olur.”