AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "yeni ekonomi programını güçlü altyapı üzerine inşa ettikleri" görüşünü dile getirdi. Erdoğan, "faiz sebep, enflasyonun sonuç" olduğu görüşünü tekrarladı ve "Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar" dedi.

"Faiz, zengini daha zengin fakiri daha fakir yapar. Unutmayın faiz sebep enflasyon neticedir. Biz bu çarkı da bozacak milletimi asli noktadaki hedeflere ulaştıracağız" şeklindeki görüşünü dile getiren Erdoğan, CHP’ye yönelik eleştirilerini de sıraladı.

CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu’na "İzmir milletvekili Bay Kemal" şeklinde seslenen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Şanlıurfa'da belediyeyi vermeleri halinde elektriği bedava kullandıracakları sözünüz verdi çiftçiye. Hesap uzmanı bu zatın hesabı başlı başına felaket. Bay Kemal, siz daha Millet İttifakı olarak cumhurbaşkanı adayınızı bile belirlemediniz, önce şunu bir açıklayın.

Milli Gazete'de yeralan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yaşandığı iddia edilen işten çıkarmaları da gündemine alan Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu:

"Seçim meydanında verilen namus sözlerine ne oldu? Bu namus sözü de yalan oldu. Aralarında terör örgütleri ile iltisaklı olanların olduğu 45 bin kişiyi işe aldılar belediyede. Bana mektup gönderiyor. İBB önünde o ağlayan insanların gözyaşlarını sen bize anlatma. Senin o yalanların orada tutuluyor, Bay Kemal ve onun müridi."