AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Engelli Memur Ataması töreninde yaptığı açıklamalarda artan enflasyon, yüksek döviz kurları ve faiz hakkında konuşarak, “Şimdi de yeni bir tarihi hamlenin hazırlıkları içerisindeyiz. Biz ülkemizin hamlık dönemini geride bırakıp pişme dönemine geçirmek için son aşamadayız. Bizim için bu dönem ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına ulaşma, 2023 vizyonumuz kilitlenme sürecidir. Çok bedel ödedik çok fedakarlık yaptık. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.Elbette bizim yaşadığımız sıkıntılar var. Nice saldırıları göğüslemiş bir ülke olarak tüm sıkıntıların üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİK TETİKÇİLERE MEYDAN BIRAKMADIK”

Ekonomik tetikçilere meydan bırakmadıklarını sözlerine ekleyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hayat pahalılığı olmak üzere konjonktürel meselelerin bizi asıl hedefimizden şaşırtmasına izin veremeyiz. Ekonomik tetikçilere nasıl meydanı bırakmadıysak vatandaşımızı bugünkü sıkıntıların pençesinden kurtaracağız. Ülkemizin ayağına vurulan her pranga gibi faiz, enflasyon, döviz prangasını da parçalayıp atacağız. Artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indireceğiz.” açıklamasında bulundu.

“TARİHİNİN EN GÜÇLÜ DÖNEMİNE GİRMEKTEYİZ”

Yaz ayı ile ekonomik tablonun daha iyimser bir hal alacağını söyleyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Siz felaket senaryoları yazarak milletimizin moralini bozmaya, karamsarlık aşılamaya çalışanlara sakın ha bakmayın. Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir. Yaz aylarıyla birlikte bu tablonun olumlu etkilerini hep birlikte görmeye başlayacak, 2023’e de, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir siyasi ve ekonomik güçle gireceğiz.” diye konuştu.

ENGELLİ SINAV BAŞVURU ÜCRETİ KALDIRILDI

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na başvuru ücretini kaldırıldığını duyuran AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na başvuru ücretini kaldırarak, memur olmak isteyen engelli kardeşlerimizi bu dertten de kurtardık.” dedi.