CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a, masalcı benzetmesi yaparak, "Türkiye bu damat bey sayesinde Andersen, La Fontaine'e küme düşürdü" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de güncel gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Altay, "Bütün ortaya attığı iddialarda bir hayal kırıklığı oluşturan, verdiği hiçbir rakamlar tutmayan, tam tersine 'Artı' diyorsa eksi, 'Eksi' diyorsa artı sonuçlanan bir Hazine ve Maliye bakanıyla, bir damat bey ile karşı karşıyayız. Şöyle görülüyor ki, Türkiye bu damat bey sayesinde Andersen, La Fontaine'e küme düşürdü. Artık Andersen ve La Fontaine'den daha büyük daha usta bir masalcımız var. Onun adı da Hazine ve Maliye Bakanı Damat Bey" diye konuştu.

Engin Altay yaptığı basın toplantısında, Bakan Albayrak'ı şu sözlerle eleştirdi:

"Plan Bütçe Komisyonu yukarıda devam ediyor. Biraz baktık Hazine ve Maliye Bakanı hayal satmaya devam ediyor. Bugüne kadar yaptığı toplantılarda, verdiği demeçlerde, ortaya attığı iddialarda bir kere tuttursa gam yemeyeceğim. Bütün ortaya attığı iddialarda bir hayal kırıklığı yaratan, verdiği hiçbir rakamlar tutmayan, tam tersine artı diyorsa eksi, eksi diyorsa artı sonuçlanan bir Hazine ve Maliye Bakanıyla bir Damat Bey ile karşı karşıyayız. Şöyle görülüyor ki, Türkiye bu Damat Bey sayesinde Andersen, La Fontaine'e küme düşürdü.

Artık Andersen ve La Fontaine'den daha büyük, daha usta bir masalcımız var. Onun adı da Hazine ve Maliye Bakanı Damat Bey. Yazık bu ülkeye bu millete! Bu milletin aklıyla alay edilmesine, üzülmesine karşıyız. Türkiye’de iyi bir manzara yok! 82 milyon insanın saray ve avenesini saymazsak tamamı mutsuz. Sanayici mutsuz, iş adamı mutsuz, çiftçi mutsuz, memur mutsuz, iş arayan genç mutsuz, üniversite okuyan öğrenci mutsuz, küçük esnaf mutsuz, ev kadını mutsuz, çalışan kadın mutsuz. Ve bu tabloda gelip TBMM’de sayın milletvekillerine Damat Bey'in hayal satması, hayal pazarlamasını yani tam tabirle palavra sıkmasını kabul etmek mümkün değil."

Kaynak: Milli Gazete