Türkiye'nin en büyük cep telefonu distribütörlerinden biri olan Telpa Telekom konkordato ilan etti.

Ekonomik krizin tüm sektörleri etkilediği Türkiye'de neredeyse her gün dev şirketlerle ilgili iflas veya konkordato ilanı haberleri geliyor. Ekonomide hükümet 'iyileşme' mesajları verse de konkordato haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Son konkordato ise telekom sektöründen geldi. Türkiye'nin en büyük cep telefonu distribütörlerinden biri olan Telpa Telekom konkordato başvurusunda bulundu. Şirkete üç aylık geçici mühlet tanındı.

Habertürk'te yer alan habere göre İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nce yayınlanan konkordato geçici mühlet kararının ilanına göre gruba bağlı Telpa Telekomünikasyon Ticaret AŞ, Telpa İletişim Dağıtım ve Satış AŞ VE Telpa Teknoloji Hizmetleri AŞ ile bu şirketlerin hissedarları Alaaddin Yaman, Necla Yaman ve Sebahattin Yaman tarafından dava açıldı.

İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, 21 Ekim 2019'dan itibaren üç aylık geçici mühlet verdi. Mahkeme Cengiz Serhat Konuralp, Mustafa Narinoğlu ve Şener Tekneli'yi de konkordato komiseri olarak atadı.

Telpa Telekom CEO'su Sebahattin Yaman, şirketin herhangi bir gecikmiş borcu bulunmadığını, konkortado talebinin nedeninin bir tazminat davasındaki riski bertaraf etmek olduğunu söyledi.

Telpa'nın 2003-2013 yılları arasında Samsung'un distribütörlüğünü yaptığını hatırlatan Sebahattin Yaman, 2008 yılında bir petrol dağıtım şirketinin akaryakıt promosyonu olarak dağıttığı cep telefonlarının geç teslim edilmesiyle ilgili dava açıldığını söyledi. Bu konuda açılan davalardan 3-4'ünü kazandıklarını belirten Sebahattin Yaman "Davaları kazanınca konuyu takibi bıraktık. Bu arada yeni bir dava açılmış, bu dava ilk mahkeme aleyhimize sonuçlandı. Dava daha istinafa gidecek, ardından temyiz aşaması olacak. Karar kesinleşmedi ancak dava kaybedilince bankalar hesaplarımızı bloke etti. Yönetim tedirgin olduğu için konkordato talep etmeye karar verdi." dedi.

Bu üç aylık sürede davanın sonuçlanamayabileceğini hatırlattığımız Sebahattin Yaman, davacı uluslararası petrol şirketi ile görüşüp kısa sürede çözmek istediklerini dile getirdi.