Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın enflasyona karşı, "Alışverişe çıkmadan önce alınacaklar listesi hazırlayalım. Porsiyonlarımızı küçültelim." sözlerinin ardından bir 'az tüketin' tavsiyesi daha geldi. Bakan Fatih Dönmez, "doğalgazı az yakın" dedi.

"DOĞALGAZI AZ YAKIN"

BOTAŞ'ın sanayide kullanılan doğalgaza yaptığı yüzde 48 zam, doğrudan hanelere yansımayacak olsa da dolaylı olarak 84 milyonun cüzdanını etkileyecek. Doğalgaza gelen zammın ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tasarruf önerisi yaptı. Dönmez, "Evlerimizde özellikle 1 derecelik sıcaklık değişikliği, yani 23 yerine 22 derecede evinizi ısıtmanın aylık faturanıza etkisi yüzde 7 olur" ifadelerini kullandı.

Doğalgaz ve elektrik kullanımı konusunda 'tasarruf' önerisinde bulunan Fatih Dönmez, şunları söyledi:

“Daha çok kullananların biraz daha tasarrufa riayet etmesini istiyoruz. Evlerimizde özellikle 1 derecelik sıcaklık değişikliği, yani 23 yerine 22 derecede evinizi ısıtmanın aylık faturanıza etkisi yüzde 7 olur. Yazın da eğer klimayla soğutuyorsanız, 18 derecede soğutacağınıza 19 derecede soğutmuş olsanız yüzde 7 faturanıza katkı var. Bunu 7'den 70'e herkesin yapması gereken, adeta bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyoruz. Hem bu kaynaklarda dışa bağımlıyız hem de gereksiz yere bu enerjiyi üretebilmek için kaynak tüketiyoruz."