2022 asgari ücret rakamı 4253 TL olarak açıklandı. Bu gelişme sonrası 2022 emekli maaşı ne kadar olacak ne zaman açıklanacak diye merak edilmeye başladı. Tüm gözler emekli maaşı zammı miktarına çevrilirken iktidara yakın Sabah gazetesinden emekli maaşı zammı haberi geldi. Emekliye verilecek zam miktarı şimdiden merak konusu iken kulislerde ise ilk rakamlar konuşulmaya başlandı. Enflasyon altında iyice ezilen emekliler yeni yılda yapılacak zam oranının yüksek olmasını arzuluyor. İktidara yakın Sabah gazetesi ise emekliye yapılaması öngörülen zam miktarına ilişkin bir haber yayımladı. Aralık ayı enflasyon rakamına göre 2022 emekli maaşı belirlenecek. Sabah gazetesi emekliye verilecek zam miktarına ilişkin kulislerde konuşulan rakamı haberinde yer verdi. Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşı zammı için enflasyon artı olarak yüzde 25 oranında zam talimatı verdiği bu da yüzde 40 zam şeklinde olacağı iddia edildi.

Emeklinin beklediği maaş zammı miktarı iktidar medyası Sabah gazetesi tarafından ileri sürüldü. Sabah, 2022 emekli maaşı miktarı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiğini ve zam oranını yazdı.

SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI ZAMMI İÇİN İKİ AYRI FORMÜL

Emekli maaşı zammı çalışmalarında iki ayrı formül bulunuyor. Sabah gazetesinin haberine göre, emekli maaşlarına yıllık bazda asgari ücret ya da yüzde 40 oranında bir zam yapılması gündeme geldi. 

SGK ve özellikle de Bağ-Kur emeklileri arasında asgari ücret miktarının yarısından az maaş alan bir grup bulunuyor. Üzerinde çalışan ilk formül düşük maaş alan emeklilere seyyanen yapılacak zam ile maaşın beli düzeye çekilmesi yönünde. Bunun üzerine ayrıca bir zam gündeme gelebilecek.

Emekli maaşlarıyla ilgili üzerinde durulan ikinci formül ise emeklilere asgari ücret kadar ya da buna yakın bir zam verilmesi. Bu konudaki alt rakam ise SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık yüzde 40'lar civarında zam olması.

Şu anda yapılan hesaplamalarda, SGK ve Bağ-Kur emeklisine enflasyon+yüzde 25 zam şekilde yapılıyor. Bu da yüzde 40'lar civarında artış anlamına geliyor.

2022 EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

5 aylık enflasyon oranı ise yüzde 10.48 olarak belirlenmişti. 2022 yılının Ocak ayında verilecek zam oranı da haziran ile aralık ayı arasında oluşacak 6 aylık enflasyon oranı kadar olacak. Bu oranın belirlenmesine bir veri kaldı. Emekli maaşı zammı ne zaman belli olacak konusu da merak ediliyor. Aralık ayı enflasyonu açıklandığı zaman SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı da kesinleşmiş olacak.