Asgari ücret rakamı sonrası gözler milyonlarca emekliye verilecek emekli maaşı rakamına çevrildi. Emekliye verilecek zam oranı merak konusu olurken konu üzerinde yürütülen çalışmalara dair ilk bilgiler gelmeye başladı. 2022 yılında verilecek asgari ücret rakamı 4253 TL olurken sıra emekli maaşına verilecek zam miktarına geldi. 2022 yılında emeklilere yapılacak zam konusunda iki seçenekli bir çalışmanın hazırlandığı bilgisi verildi.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, TBMM’de bütçe görüşmeleri, emekli maaşının iyileştirilmesi kulisine dönüştü. İlgili bakanlar, milletvekillerinin ısrarlı soruları üzerine iki seçenekli çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu belirttiler.

BAKAN NEBATİ’DEN ‘EMEKLİ MAAŞI’ GÖRÜŞÜNÜ AKTARDI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile çalışmalara katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin en çok emekli maaşlarındaki düzenlemeyle ilgili sorulara muhatap oldu. Hazine Bakanı Nebati’nin sohbet ettiği milletvekillerine emekli zamları ile ilgili görüşlerini aktardığı öğrenildi.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMINDA BEKLENTİ YÜKSELDİ

AK Parti milletvekillerinin, “Bizim seçmen kitlemizin büyük bölümünü emekliler oluşturuyor. Asgari ücretin artışı ile birlikte emeklilerde de büyük beklenti oluştu. Emekli maaşlarına asgari ücretteki artışın altında bir artış olmamalı” dedikleri öğrenildi.

İlgili bakanların ise bu konu üzerindeki çalışmaların son aşamaya geldiği, iki seçenek üzerinde durulduğu bilgisini paylaştıkları öğrenildi.

EMEKLİYE ZAM ORANI YÜZDE 34-40’I BULABİLİR

Verilen bilgiye göre, seyyanen zam veya asgari ücrete yapılan zam kadar artış olması üzerinde duruluyor. Bu durumda, SGK ve Bağ-kur emeklilerinin Temmuz’da aldıkları artışla birlikte yıllık zamlarının yüzde 35-40’ı bulacağı öne sürülüyor. İlgili bakanların, milletvekillerine “Ciddi bir artış öngörülüyor. Zamana yayarak hepsini halledeceğiz” dediği öğrenildi.

DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN BİR ADIM ATILACAK

Milletvekillerine bakanların bir rakam zikretmediği ancak özellikle düşük emekli maaşlarına yönelik bir adım atılacağı bilgisinin paylaşıldığı belirtildi. Emeklilerle ilgili dernek ve STK’lar da asgari ücrette yapılacak artışın emekli maaşlarına da yansıtılması gerektiğini dile getiriyor.