TÜİK’in yüzde 36 olarak açıkladığı yıllık enflasyon oranına Saadet Partisi'nden itiraz gecikmedi. Bir basın açıklaması düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, temel tüketim ürünlerinin yanı sıra elektrik, kömür, tüp gibi fahiş oranlarda zamlanan ürünleri bizzat sergiledi.

Hissedilen enflasyonu gözler önüne seren Şerafettin Kılıç, “Stokçular denilerek günah keçisi bulunuyor. Fırsatçılar denilerek adres şaşırtılıyor. ‘Biz yapmadık’ demek için tuhaf yorumlar getiriliyor. ‘Biz yapmadık, dış güçler yaptı. Biz yapmadık, stokçular yaptı. Biz yapmadık, zincir marketler yaptı.’ Peki elektriğe kim zam yapıyor? Akaryakıta kim zam yapıyor? Vergilere kim zam yapıyor?” dedi.

TÜİK’in enflasyon rakamlarına Saadet Partisi’nden itiraz gecikmedi. Yüzde 36 olarak açıklanan yıllık enflasyon oranının gerçeği yansıtmadığı yönündeki açıklamalara bir yenisi de Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç’tan geldi. Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği bir basın açıklamasıyla halkın geçim sıkıntısına dikkat çeken Şerafettin Kılıç, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranının geçim yangınını yansıtmadığını öne sürdü. Basın toplantısının gerçekleştiği salonda temel tüketim ürünlerinin yanı sıra elektrik, kömür, tüp gibi fahiş fiyatlarla zamlanan ürünleri bizzat sergileyen Şerafettin Kılıç, önemli açıklamalarda bulundu.

“AKARYAKITA, VERGİLERE KİM ZAM YAPIYOR?”

Düzenlediği basın açıklamasında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, enflasyonu hesap oyunları ile düşük göstermenin, ücretini enflasyona göre alanların maaşından çalınması anlamına geldiğini kaydederek, “Millet ‘Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete’ duygusuna kapılmış durumda. İktidar mensupları sürekli, ekmek için karneler, yağ için kuyruklar yaşanan fi tarihinden örnekler veriyorlar. Şu an ekmek için karne dağıtılmıyor ama belediyenin ucuz ekmeğinden alabilmek için buz gibi havada bekleyen uzun kuyruklar artık Beştepe’nin penceresinden bile görünüyordur. Bu tablo ülkemiz adına üzücü, iktidar adına utanç vericidir. Saadet Partisi olarak halkın kullanmak zorunda olduğu temel tüketim maddelerini baz alarak yıllık fiyat artışlarını izledik. Bir çalışma ortaya koyduk. Suçlular aranıyor çıldırmış zamlara. Stokçular denilerek günah keçisi bulunuyor. Fırsatçılar denilerek adres şaşırtılıyor. ‘Biz yapmadık’ demek için tuhaf yorumlar getiriliyor. ‘Biz yapmadık, dış güçler yaptı. Biz yapmadık, stokçular yaptı. Biz yapmadık, zincir marketler yaptı.’ Peki, elektriğe kim zam yapıyor? Akaryakıta kim zam yapıyor? Vergilere kim zam yapıyor?” şeklinde konuştu.

“TEMEL MADDELERDEKİ ORTALAMA ARTIŞ YÜZDE 70”

Gıda maddeleri başta olmak üzere zorunlu mal ve hizmetlere ilişkin fiyat artışlarını ortaya koyan Şerafettin Kılıç, “Tüpgaz yüzde 100, kömür yüzde 90, şeker yüzde 78, çiçek yağı yüzde 90, zeytin yüzde 106, un yüzde 111, makarna yüzde 59, deterjan yüzde 83, tuvalet kâğıdı yüzde 119, dana eti yüzde 50, nohut yüzde 87, süt yüzde 77, yoğurt yüzde 82, bulgur yüzde 63, mercimek yüzde 60, patates yüzde 100, domates yüzde 67, yumurta yüzde 74, elektrik yüzde 22, doğal gaz yüzde 19, gevrek yüzde 71, ekmek yüzde 67 oranında zamlanmıştır. Gayet açık görüldüğü gibi, temel maddelerdeki ortalama artış yüzde 70’in aşağısına düşmemektedir. Ülkemizde yaşanan enflasyon, hükümetin tercih edip uyguladığı ekonomi politikalarının neticesidir. Bu korkunç fiyat artışlarına manasız gerekçeler ve suni suçlular üreteceklerine, sorumluluğu vicdanlarında ve yetkilerinde hissedip çözüm üretmelidirler” dedi. Ayrıca öncelikli olarak zam yağmurlarına bir son verilmesi ve hayat pahalılığı sorununun çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Milli Gazete /Emine Özüdoğru Arslan/İzmir