Dolara yapılan müdahaleler sonucu 13.45 TL seviyelerinde tutulmaya çalışılırken, dolar uzmanları Remzi Özdemir, Selçuk Geçer Ve Atilla Yeşilada dolar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

18 TL seviyesinin üzerlerine çıkarak tarihi rekorunu tazeleyen dolar  kuru, yatırımcıya şaşkınlık içinde bırakmıştı. Daha fazla yükseleceğini umut ederek yükselten dolar toplayan yatırımcı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı dövize endeksli mevduat hesabı ile dolar fiyatlarının düşmeye başlamasıyla birlikte neye uğradığını şaşırdı. Elindeki doları ne yapacağını bilemeyenler için dolar uzmanları Remzi Özdemir, Selçuk Geçer  ve  Atilla Yeşilada, tek tek sıraladı.

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMAZSA TEKRARDAN 18 TL SEVİYESİNE ÇIKACAK"

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ağzından kaçırdığı yüzde 12 faiz sözü olduğunun altını çizen Ekonomist Remzi Özdemir dolarizasyon uyarısı yaptı. 2022 senesinin ilk 3 ayı zor geçse de sonrasının iyi olacağını belirten para piyasaları uzmanı Remzi Özdemir, “Ocak ayında gerekli önlemler alınmazsa dolar kurunun yeniden 18 TL olacak” açıklamasında bulundu. Dolar uzmanı Atilla Yeşilada ise, "AKP'nin dolar kuru hedefinin 9 lira. 2022 yılında doların 2021 yılsonundaki rakamın 1,25 çarpısı olacak” diyerek uyarıda bulundu.

"DOLAR 16 TL OLACAK"

Ekonomist Selçuk Geçer ise, Ocak ayında yükselişin devam edeceğinin altını kalın kalemle çizdi. Selçuk Geçer 2022 dolar tahminini ile ilgili gelen soruya, “Tek endişem kırılmaların olabileceği yönünde. Çünkü 3 ve 22 Ocak ve 14-15 Şubat'ta  FED'in açıklayacağı karar çok önemli olacak. Bütün bunlar kurdaki kırılmaları tetikleyebilir. Normal yükseliş eğilimiyle ocak ayı içerisinde en iyi ihtimalle doların 15-16 seviyeleri göreceğini düşünüyorum" ifadelerini kullanarak 16 TL rakamını duyurdu