Ekonomist Selçuk Geçer  katıldığı bir yayında hükümetin aldığı “Dövize endeksli TL mevduat” kararına ilişkin konuştu. Geçer, hükümetin aldığı bu kararın durumu düzeltmeyeceğini belirtti. Geçer, ''döviz tuzağı kuruldu'' ifadelerini kullandı. Geçer, dolar kurundaki düşüşün de geçici olduğunu belirtti. Ocak ayında enflasyon rakamlarının yükselmesinin ardından kurda da yükselişlerin geleceğini belirtti.

GEÇER, 1970'LERDEN ÖRNEK VERDİ

Ekonomist geçer dövize endeksli bu kararın 1970'li yılarda da alındığına dikkat çekti. Ve bu politikanın o zaman da başarılı olmadığını krize neden olduğunu şimdi de tutmayacağını söyledi. 

İLK DAKİKALARDAN TEPKİ GÖSTERDİ

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep   Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yatptığı açıklamaların ardından  Türk Lirası, döviz kurlarına karşı yüzde 30'a yakın değer kazanmıştı. Son bir haftada18,40 seviyesini gören USD/TRY 12 TL bandına geriledi

SELÇUK GEÇER'DEN DOLAR AÇIKLAMASI

Ekonomist Selçuk Geçer ise doların düşüşün müdahale nedeniyle olduğunu ireli sürmüş ''Elde var ne yok satıp dolar çakılacak havası yaratıyorlar. Soru şu NE DÜZELDİ???'' ifadelerini kulllanmıştı.