Döviz kuruyla ilgili yaptığı açıklamalarla ve yaptığı tahminlerle adından çok sık söz ettiren ekonomist  Selçuk Geçer hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), suç duyurusunda bulunmuş ve Geçer de buna sert tepki vermişti. Geçer, özellikle  dolar ile ilgili verdiği tahminlerle, verdiği rakamlarla çok büyük tartışma yaratıyordu. İşte Selçuk Geçer'den yine dolar ve euroyla ilgili bomba bir açıklama geldi.

SELÇUK GEÇER'DEN 26 LİRA UYARISI

YoTube kanalında konuşan Selçuk Geçer, doların yakın zamanda ne kadar olacağını açıkladı. Geçer, 'Dolar 26 lira olmazmış. Vay canım, yok daha neler diyenler olabilir aranızda. Ama işin gerçeği evet biz dolar 26 liraya emin adımlarla ilerler diyoruz. Söylediklerimiz yatırım tavsiyesi değildir.' dedi ve bunun için de bir tarih verdi.

OCAK AYI VURGUSU

Geçer, 'Türkiye'deki bu gerçekler, bu tablo değişmediği sürece doların yükseliş eğilimi devam edecektir. Dünyada da bazı gerçekler var. Bu gerçekleri gözardı edemeyiz. En son  FED'in yaptığı açıklamalar, tutanaklar çok net bir şekilde ortada. Faiz artırımının büyük ihtimalle mart ayında başlayabileceğini söylüyorlar. Şubat ayında gelir mi, gelirse şaşırmam. Ocak ayının 25-26'sında da faiz artırım kararı çıkabilir ona da şaşırmamak lazım.' tespitinde bulundu. Geçer, daha sonra dolar ve Euronun ne kadar olacağını söyledi ve bununla ilgili bir de tarih verdi.

''EURO 30 LİRA OLACAK''

Selçuk Geçer, 'Evet o günlerde dolar 6 lira, 7 lira seviyesinde gezerken biz 12 liraya çıkacağını söyledik, eğer orayı da kırarsa 15 liraya kadar yükseleceğini söyledik. O zaman hain ilan edildik, dalga konusu haline getirildik. Hadi yine hain ilan etsinler, dalga konusu olsun. Yine bir rakamı sizlerle paylaşıyoruz. Dolar 26 lira olacak gibi görünüyor. Ne zaman? Yıl sonu itibariyle. Biz bu yılın sonunda 25 lirayı geçmiş, 26 lirayı zorlayan bir  dolar kuru göreceğiz normal şartlar dahilinde. Anormal şartların oluşması durumunda çok daha yüksek seviyeler görebiliriz. Yılın ikinci yarısında 18 lira, 19 hatta 20 lira civarında gezen, ama yıl sonunda 26 lira belki 27 lira seviyesinde olan bir dolar kuru göreceğiz. Doları 13 lira kapanış olarak hesapladığımız zaman 26 liraya giden bir dolar kuru göreceğiz, euro da 30 lira civarında gezinmeye başlar.' diye konuştu.