Her fırsatta “  Dolar gördüğü zirveyi asla unutmaz” diyerek doların gördüğü en yüksek seviyeyi tekrardan göreceğini her fırsatta söyleyen başarılı ekonomist Remzi Özdemir, iddialı yorumlarda bulunmaya devam ediyor.

DOLAR TARİHİ REKORLAR KIRACAK

Ukrayna ile Rusya  arasında Avrupa veABD 'nin kışkırtmaları ile başlayan savaş piyasaları karışmaya devam ediyor. Herkes dolar düşecek derken, tarihi rekor kıracağının sinyallerini veren ekonomist Remzi Özdemir, son tahminiyle dolar yatırımcısını uyardı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Türkiye ekonomisinin yakından etkileneceğini belirten ve piyasada yaşanan dalgalanmaya değinen Remzi Özdemir, yaşanan küresel gelişmeler için de konuştu.

ENFLASYON CİDDİ OLARAK YÜKSELECEK

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan ve Avrupa ve ABD'nin kışkırtmaları sebebiyle yaşanan sıcak savaşın Türkiye ekonomisine büyük zarar vereceğini belirten ekonomist Remzi Özdemir, “Krizin Rusya ve Ukrayna arasında yaşanmasına rağmen Türkiye ekonomisi ciddi bir zarar görüyor. Türk Lirası'nın Rus Rublesi'nden daha fazla değer kaybetti. Hatta Türk Lirası'nın %5 değer kaybıyla dünyada en fazla değer kaybeden para birimleri arasında yerini aldı. Eğer savaş bir an önce durmazsa akaryakıt, benzin fiyatlarına ciddi zamma neden olacak. Enflasyon da ciddi suret de yükselecek. Merkez Bankası arka kapıdan dolar satarak dolar kurunu tutma oyunundan vazgeçmeli. Acil daha yapıcı kararların alınması gerekiyor. Zaten rezervler tükendiği için bu oyun daha fazla tutmayacak. Bir kez daha yapıcı eylemler yapılması gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

ÖNLEM ALINMAZSA DOLAR TEKRARDAN 18 TL OLACAK

Bu şekilde doların yükselişinin durdurulamayacağını söyleyen ekonomist Remzi Özdemir, gerekli önlemler alınmazsa dolarda yeniden 18 TL rakamının görülebileceğini söyledi. Remzi Özdemir, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın en ağır darbesini Türkiye’nin alacağının altını çizdi. Türk ekonomisinin bu duruma hazır olmadığı belirtirken, yeni eylem planları için adım atılmasının önemini vurguladı.