Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı ekonomist Remzi Özdemir ekonomist Evren Devrim Zelyut’un sosyal medya kanalına konuştu. "Büyük fırsat geliyor" başlığı altında yayınlanan videoda Remzi Özdemir  ABD’deki enflasyona işaret ederek doların dünya üzerinde çok büyük bir yükseliş kazanacağını ortaya koydu.

ABD’de yaşanan yüksek enflasyonun dolar endeksini tetiklediği dünyada dolar yükselirlen Türkiye’de dövizin tutulamayacağını öngören Remzi Özdemir hükümetin yürürlüğe koyduğu kur korumalı mevduat sisteminin gelen dolar kuru fırtınasının önünde duramayacağını açıkladı.

DOLAR AŞIRI DERECEDE DEĞERLENECEK

Doların önümüzdeki 3 aylık zaman dilimi içerisinde sert yükseleceğini öne süren Remzi Özdemir vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

"Dün akşam bir istatistik yayınlandı. Son 19 yıldır ilk defa bütün analistlerin tamamı önümüzdeki 3 ay içerisinde doların anormal bir şekilde değerleneceğini düşünüyor. Biz bu yükselişi zaten 100’ü aşan dolar endeksinde görüyoruz. Belki de insanlar bıktı ama çok önemli olduğu için anlatıyoruz. ABD 10 yıllıkları 1.30 seviyelerindeyken biz burada 3’ten bahsettik. İnsanlar bu oran için 3 yıl vade biçiyordu. Bugün ABD 10 yıllıkları 2.87 seviyesine geldi. Bu durum şunu gösteriyor. Dünya hızla bir dolar kıtlığına gidecek. Dolar aşırı derecede değerlenecek. Peki bütün dünyada değerlenen dolar biz de duracak mı sanıyoruz. Ben doların önümüzdeki dönemde ABD’den gelecek haberler ve Fed’in alacağı kararlarla doların ciddi anlamda değerleneceğini düşünüyorum"