Son yılların en büyük değer kaybı sonrasında Türk lirasını destekleme adına getirilen kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarına yönelik bir değişiklik yapıldı. Bu değişikliğe göre şirket ve kurumlar da artık döviz hesabını TL mevduata dönüştürebilecek. 

Karar yazarı  İbrahim Kahveci, “Millet dolardan vazgeçmedi ve döviz bozdurmadı. Acaba şahısları ikna edemediysek, şirketleri neden ikna etmeyelim diye düşünmüş olabilirler” dedi.

Kahveci yazısında şunlara dikkat çekiyor:

“Şirketlerin öyle şahıslar gibi özel hakları yok... Mesela maliye denetimine tabiler. Devlet epey ceza kesme imkanına sahip...
Ve karar açıklandı: Şirketler de  dolar endeksli TL mevduatı hesabı açabilecekler.
Merkez Bankası verilerine göre;
Mevduat Bankalarında 232 milyar 656 milyon dolar var.
Bunun 209 milyar 429 milyon doları yurtiçi yerleşiklerin parası. Bu paranın da 129 milyar 155 milyon doları gerçek kişilerin; 80 milyar 274 milyon doları ise şirketlerin.
Katılım Bankalarında da 31 milyar 186 milyon dolar döviz hesabı bulunuyor. Bu hesapların da 27 milyar 641 milyon doları yurtiçi yerleşiklerin. Burada da 17 milyar 858 milyon dolar gerçek kişilerin ve 9 milyar 783 milyon dolar şirketlerin döviz hesabı bulunuyor.
Kısaca şimdi gözümüz 90 milyar dolarlık şirket pastasında.
Afiyet olsun…”

Kahveci, “128 milyar doları sattılar ama yetmedi. 20 Aralık ve sonrasında 20 milyar doları sattılar ama o da yetmedi. Neden hala döviz satarak kurların kontrol edilebileceğine inanıyorlar? Otobanda ters yönde daha ne kadar son sürat yol alıp, karşıdan gelenleri de hain ilan edeceğiz? İşimiz hiç kolay değil... Bilesiniz” dedi.