Karar gazetesi yazan ekonomist  bugünkü köşesinde  İbrahim Kahveci, elektriğe gelecek korkunç zamma ilişkin  dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

İbrahim Kahveci, "Bekleyen tehlike: Gıda ve elektrik" başlıklı yazısında elektriğin 1,65 lira  olan satış fiyatının vatandaşlara 1,56 liradan satıldığını ifade ederek "Bu ne demek biliyor musunuz? Elektriğe normalde yüzde 100 üzerinde bir zam daha yapılması gerekiyor. Şimdilik fatura bütçeden karşılanıyor ama bu sürdürülemez. Bu fatura kapımıza gelecek... Bilesiniz" diye konuştu

4 yıllık enflasyonun yüzde 140, 4 yıllık gıda enflasyonunun ise yüzde 182 olduğuna dikkat çeken Kahveci şöyle devam etti:

"Gıda sektöründe soruna çok ciddi yaklaşılması gerekiyor. Tarlayı ekmek-biçmek büyük maliyet. Ama asıl sorunlardan biri de tarlada 1 lira markette 10 liraya çıkan maliyet zinciri.
Bugün pazarcı tezgahındaki kiralardan tutun, hallerdeki vergi ve harçlara kadar bir sorun yumağı içerisindeyiz. Taşımalı sistemle boşaltılan köylerden tutun, herkesin üniversiteli yapılmasına kadar giden tarladan kopuş hikayelerine... Makarayı artık silbaştan yeniden sarmamız gerekiyor"