Merkez Bankası’nın doları tutmak için yeteri kadar rezervi kalmadığını ifade eden Atilla Yeşilada  AK Parti'nin dolar kurunun daha fazla yükselmemesi için para piyasalarını derinden etkileyecek bir hamle yapacağını öne sürdü.

Kendi sosyal medya kanalında son gelişmeler ışığında para piyasalarının durumunu değerlendiren Atilla Yeşilada dolar kurunu durdurmak için AKP’nin 1970’lerde uygulanan kapalı kambiyo rejimine geri döneceğini belirtti.

Davul - Zurnayla Döviz Depremine Gidiyoruz başlığıyla takipçilerinin karşısına çıkan Atilla Yeşilada şuanda Merkez Bankası’nın rezervinde 30 milyar dolar olduğunu bu rezervin 20 milyar dolar düştüğünde Merkez Bankası’nın  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkarak gerçekleri anlatacağını söyledi.

DOLAR KURUNU DURDURMAK İÇİN 1970’LERE DÖNECEĞİZ

Merkez Bankası’nın bu talebi karşılığında AK Parti’nin 1970’lerdeki kapalı kambiyo rejimine ülkeyi geri sokacağını ve vatandaşa zorla dolar satmaları için baskı yapılacağını dile getiren Yeşilada konuyla ilgili konuşmasında şunları söyledi:

“Merkez Bankası’nın satılabilir rezervi 30 milyar dolar bu 20 milyar dolara indiğinde TCMB Saray’ın huzuruna çıkar der ki; Sayın Cumhurbaşkanım bizim artık dayanacak gücümüz kalmadı başka bir yol bulalım. O yol da çok basit 1970’lerin kapalı kambiyo rejimine döneriz. Yani döviz işlemlerine kısıtlama gelir.

Atilla Yeşilada bu sistemle beraber vatandaşa dolar satmamaları ve vatandaşların döviz mevduatlarını Türk Lirası çevirmeleri konusunda bankalara baskı yapılacağını ve Bankalardan çekilebilecek dolar miktarına kısıtlama getirileceğini duyurdu.