Ekonomist Atilla Yeşilada AKP’nin kafasında enflasyon planını anlattı. Dolar kurunun artışının tabii ki enflasyon için önemli olduğuna dikkat çeken Atilla Yeşilada, “AKP’nin kafasındaki şu; Biz doların artmasına müsaade etmezsek enflasyon da yatışır. Bu da ekonomik cehaletin derecesini gösteriyor. asıl önemlisi beklentiler değişti. İnsanlar, şirketler, işçiler, doktorlar, herkes enflasyonun yükselmesini beklediği için, ‘enflasyon yükselecekmiş gibi fiyat’ talep ediyor. Ve siz bu beklentiyi kıramadığınız sürece Türk Lirası değer kazansa da enflasyon düşmeyecek!” dedi.

ATİLLA YEŞİLADA UYARDI! OPERASYON LAZIM, DURDURAMAZSINIZ...

Asgari ücrete yeniden enflasyonun üstünde zammın konuşulmaya başlandığı söyleyen ekonomist Atilla Yeşilada, bunun yapılmasıyla enflasyonun kemikleşmiş olacağını savundu. Ruhat Mengi'ye konuşan Atilla Yeşilada, “Çünkü o zammı aldığında insanlar harcıyor, yine ürünlerin fiyatı artıyor, yine gelirleri aşıyor, 3’üncü ayın sonunda yine zam istiyor. Artık bu noktaya geldikten sonra radikal bir operasyon lazım, yani kol kesmek lazım aksi halde enflasyonu durduramazsınız.” ifadelerini kullandı.

Enflasyonu durdurmak için yapılması gerekenlerden bahseden Atilla Yeşilada, “kol kesmek” olarak lanse ettiği radikal kararlarda faiz, bütçe harcamaları ve politik fedakarlıklara dikkat çekti.

Atilla Yeşilada, “Mesela; milletvekilleri, cumhurbaşkanı, kamu bürokrasisinin maaşlarının dondurulması gibi, en önemlisi bu yap-işlet-devret projeleri şimdi kamuyla da ortaklık aldı, orada da bunları işleten kimler varsa onlardan da ‘dolardan bir süreliğine vazgeçin, 20 yıldır siz halkın sırtından yaşıyorsunuz, bir-iki yıl da siz enflasyonun düşmesine destek vermek için bütün geçiş ücretlerini sabit tutun’ denecek. Tabii yani bunun sembolik bir değeri var, burada asıl yapacağınız mücadele şu: Bütçe harcamalarını kesmek…” görüşünü dile getirdi.