Hükümet çizdiği pembe tablolarla ekonominin iyiye gittiğini anlatsa da reel ekonomi bu beyanları yalanlıyor. Kocaeli'de 25 yıla dayanan geçmişi olan fabrika resmen iflas etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hazine ve Maliye Berat Albayrak'ın enflasyon açıklamasına Tepki göstermiş ve Karamollaoğlu: İktidarın açıkladığı rakamlar milletin umurunda değil! demişti.

İşte Karamollaoğlu'nun açıklamaları:

2020 Bütçe görüşmeleri sırasında Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Berat Albayrak, enflasyon rakamlarının %4’e kadar ineceğini iddia ediyor. İnanıyorum ki; bu iktidar iş başında kalırsa, üç sene sonra enflasyon %4’e kadar iner. Çünkü rakamlarla oynamak iktidarın elinde!
Ekonomimizin sorunu; vatandaşın cebinde, mutfağında ne hissettiğidir. İktidarın açıkladığı rakamlar milletin umurunda değil, insanımız geçim derdinde!
İktidar bilmeli ki; enflasyonun piyasaya yansıması fiyat artışlarıdır. Enflasyon düşmüş diyorsunuz, millet çarşıya/pazara gidiyor, fiyatların arttığını görüyor. Bu çelişki ile ekonominin düzelmesi mümkün değildir.
İktidarın enflasyon hedefinden anlıyoruz ki; enflasyon rakamları ile çarşı/pazarda yaşanan pahalılık arasındaki çelişki devam edecek! İktidarın bu açıklamaları ve ekonomi zihniyeti adeta milletle dalga geçmek manasına geliyor!

Ekonominin iyiye gitmediği ve üretimin durma noktasına geldiği yönündeki eleştirilerin haklılığını ortaya çıkaran gerçek, Kocaeli'de bir kez daha karşımıza çıktı. Çayırova’da 1995 yılında kurulan Şekerpınar Kağıt adlı şirket iflas etti.

Ekonomik kriz bir şirketin daha iflasına sebep oldu. Çayırova’da faaliyet gösteren kağıt fabrikası, yaklaşık 30 yıldır hizmet veriyordu.

Gebze Asliye Ticaret Mahkemesinin 17 Ekim 2019 tarihli kararları ile Şekerpınar Kağıt Oluklu Mukavva San. Ve Tic. A.Ş adlı şirketin iflasına karar verildi. 1995 yılında Şekerpınar Köyü'nde faaliyete geçen Şekerpınar Kağıt Oluklu Mukavva San. ve Tic. A.Ş.; 'Özgün Şirketler Grubu' bünyesinde faaliyet gösteren 6 firmadan biriydi.

Şirket, üretimi ile gıda, temizlik ürünleri, tekstil, otomotiv, ilaç sanayi, elektrik ve aydınlatma, bakım ve kozmetik ürünleri gibi sektörlere hizmet sağlıyordu.

40 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu tesislerinde gerçekleştirdiği üretimi ile oluklu mukavva koli ve ambalaj sektörüne hizmet vermekteydi. Bölgede yaşayan vatandaşlar için önemli bir iş sahası olan şirketin iflasıyla buradan ekmeğini kazanan yüzlerce aile de geçim sıkıntısı ile karşı karşıya kaldı.

Şekerpınar Kağıt, 2016 yılında iflas erteme istemişti.