Karar Gazetesi'nin Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, Hasan Basri Akdemir'in TV 5'te sunduğu 'Ekonomi ve Ötesi' programında, vatandaşın deprem vergileri nerede sorusunun hükümet tarafından anlaşılmadığını ifade ederek, "Vatandaş 'can' derdinde, hükümet 'kanal' derdinde" ifadelerini kullandı.

İşte Yazar Gazeteci Ekonomist İbrahim Kahveci'nin açıklamaları:

Depremden bir gün sonra Binali Yıldırım, kanal hesabı yapıyor. İnsan bir utanır. Vatandaşına karşı ar duyar. Yani bir saygı duyar. Aslında vatandaş deprem vergilerimi sorarken, "Sen bunu nereye harcadın?" demek istemiyor. Bunun altında yatan asıl bilinç, önlem istemedir. İnsanlarda can korkusu var, bu duyguyu atmak istiyor. Vatandaş can derdinde hükümet kanal derdinde!
Deprem verilerinin sorulmasının asıl sebebi bu. Hükümetin bunu anlaması lazım. Vatandaş bunu soruyorsa, bir korkusu var, bir tedirginliği var. Nasıl olmasın! İstanbul ile ilgili deprem noktasında 7 ile 8 arasında bir sürü rakamlar söyleyen uzmanlar var. İşte 30 bin bina, 50 bin bina veya daha çok bina yıkılacak iddası var. Dolayısıyla vatandaş diyor ki, "Acaba benim evim yıkılacak binalar arasında mı? Ne derece sağlam?" Şimdi vatandaşı alıştırmışsın, imar barışı, parasal işlere. Sonra al para ver para, işleri götür. Binaları dik, paranla öl.
Ev yapıyorsun TOKİ aracılığıyla, vatandaşa satıyorsun. Bu evlerin kaçını hibe ettiniz? Bedavaya mı verdiniz de 'Deprem vergileri burada kullanıldı.' diyorsunuz? Hepsinin parasını alıyorlar, hatta bazılarını kârla satıyorlar.