Mahfi Eğilmez Youtube’da Atilla Yeşilada’nın konuğu olurken koronavirüs salgını sonrası Türkiye’de ve dünyadaki ekonomik gidişatı değerlendirdi. Mahfi Eğilmez’in özellikle işsizlik hakkında söyledikleri oldukça dikkat çekiciydi.

KALICI İŞSİZLİK GELİYOR!

Youtube’de 342 bin takipçisi olan Atilla Yeşilada’nın konuğu olan Mahfi Eğilmez Kendisine sorulan “Koronavirüs salgını sonrası işsizlik sorunu görüyor musunuz” sorusuna  “kalıcı bir işsizlik sorunu bütün dünyada olacak” şeklide cevap veren Eğilmez şunları söyledi:

İşsizlik sorunu Sadece salgınla ilgili değil ama dünyada bir çok şey değişiyor. Dijitalleşme artık iyice arttı. Bir çok kişi artık evinden yönetiyor. Bazı işlere gerek olmadığı belki ortaya çıkmaya başladı. e-ticaretinde etkisi var salgının da etkisi var. İstihdamda ciddi düşüşler olacağını düşünüyorum”

LİSE MEZUNUNA İHTİYAÇ KALMAYACAK!

“Dünya, Türkiye, Gençliğe Öğütler” başlıklı videoda işsizlikle ilgili konuşması sırasında niteliksiz iş gücüne çok az ihtiyaç kaldığını söylerken “Lise mezunu elamana artık ihtiyaç duyulmayacak” diye konuştu.

Eğilmez söz konusu iddiasıyla ilgili “ Ücret farklılıklarının daha büyüyeceğini tahmin ediyorum. Şuanda dünyada artık niteliksiz iş gücüne çok az ihtiyaç kaldı. Çok ciddi bir eğitime gerek kalmayan insanlarla çok iyi eğitilmiş insanlar arasında oluşacağını düşünüyorum. Yani ara bilgi, ara eğitim, lise mezunu elemana mesela ihtiyaç duyulmayacağını düşünmüyorum” ifadelerine bulundu.