Aylar öncesinde ekonominin gidişatını öve öve bitiremeyen iktidar, biranda ekonomide "acı reçete" ve "reform" söylemleriyle vatandaşın karşısında çıkmaya başladı.

KREDİYLE BÜYÜME İŞE YARAMADI

Ekonomik krizi daha büyük faizlerle alınan kredilerle kaptmaya çalışan  AK Parti iktidarı, artan enflasyon, faiz ve dolar kuru nedeniyle baltayı taşa vurduğunu anladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında bahsettiği "Gerekiyorsa devlet ve millet olarak fedakarlık yapmaktan, acı da olsa doğru reçeteleri uygulamaktan kaçınmayacağız" söylemleri bunun en belirgin göstergesi oldu.

VATANDAŞIN BANKALARA OLAN BORCU DUDAK UÇUKLATTI

kredi faizlerinin hızla düştüğü nisan ayından bu yana konut, taşıt,ihtiyaç kredilerinde büyük artışlar yaşanırken vatandaşın bankalara olan borcu u 800 milyar TL'yi aşmış durumda.

ACI REÇETE HAYAT PAHALILIĞI GETİRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce uygulamaya koyduğu krediyle borç kapatma mantığı daha çok borç ve daha çok borçlu ortaya çıkarırken son açıklanan "acı reçete"ye vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. Erdoğan bu söylemlerle yüksek faiz dönemine geçiş yapılacağını belirten uzmanlar hayat pahalılığının daha da artacağını öne sürdüler..

Kaynak: Milli Gazete