Birleşik-Kamu-İş Konfederasyonu AR-GE birimi dört kişilik bir aileyi baz alarak yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı hesaplaması kamuoyu ile paylaşıldı. Araştırma sonucuna göre Ekim ayında da açlık ve yoksulluk sınırını belirleyen rakamlar artmaya devam etti.

AÇLIK SINIRI SON 1 YILDA 4 BİN 515 TL ARTIŞ GÖSTERDİ

Dört kişilik bir ailenin, dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için ideal olarak tüketmesi gereken gıda türü ve miktarlarını esas alındığı açlık sınırı, Ekim’de bir önceki aya göre 556 lira artarken, son bir yılda ise 4 bin 515 lira artış gösterdi. Gıda fiyatlarındaki artışlar ile birlikte açlık sınırı 8 bin 223 TL’ye yükseldi.

YOKSULLUK SINIRI BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE 2 BİN 136 LİRA ARTTI

Yine dört kişilik bir ailenin, gıdanın yanı sıra diğer ihtiyaçlarını da insan onuruna yaraşır bir şekilde yoksunluk hissine kapılmadan karşılayabilmesi için yapması gereken gıda dışı harcamaları dikkate alınarak hesaplanan yoksulluk sınırı bir önceki aya göre 2 bin 136 lira, son bir yılda ise 11 bin 828 lira artış gösterdi. Ekonomide yaşanan dalgalanmalar ile fiyatlarda yaşanan fahiş artışlar ile birlikte yoksulluk sınırı 24 bin 515 liraya ulaştı.