e-Devlet Kapısı, tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlıyor. Milyonlarca kişinin ziyaret ettiği e-Devlet Kapısı yoğun ilgi görüyor. 18 Aralık 2008 yılında hizmete giren e-Devlet 12 Şubat itibariyle 58 milyon 266 bin kullanıcıya ulaştı.

e-Devlet Kapısı platformunda en fazla içerik sağlayan kurum ise Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) oldu. SGK, e-Devlet Kapısı’nda 581 uygulamadan 157’sini karşılıyor. Kurum, hizmetlerini e-Devlet'e taşıma oranı yüzde 27 oldu.

SGK’ya geçtiğimiz yıl e-Devlet üzerinden 305 milyon 718 bin başvuru yapıldı. En fazla başvurulan uygulamalar “SGK tescil ve hizmet dökümü/İşyeri unvan listesi”, “4A hizmet dökümü”, “Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim?”, “4A/4B iş göremezlik ödemesi görme” ve “GSS tescil ve prim borcu sorgulama” olarak sıralandı.

Emeklilik hayali kuranlar ise e-Devlet Kapısı’nda en fazla “Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim?” bölümü arandı. e-Devlet Kapısı üzerinden geçen yıl 73 milyon 615 bin kez bu bölüme giriş yapıldı.

Emeklilerin de yoğun kullandığı sistemde, 12 milyon 571 bin kez emekli aylık kesintilerine bakıldı.

Dijital dönüşüm hedefi doğrultusunda e-Devlet üzerindeki uygulamalarını artıran SGK, bu yıl "SGK Rehberlik Randevu Sistemi", "6183 Elektronik Satış Uygulaması" ve "WOMEN UP Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"ni de e-Devlet'e dahil edecek.