Dolar kuru 8 liraya kadar yükseldi. Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden apar topar alınmasından sonra yükselen dolar kurunda ateş bir türlü sönmüyor haftanın son işlem gününde yükselişe geçen dolar kuru 7 lira 99 kuruş - 8 lira bandında izliyor. Dolar kurunda yaşanan yükseliş diğer döviz kurlarını da etkiledi Euro 9 lira 42 kuruşa kadar çıktı. terlin 11 lirayı gördü. Dolar kurundaki yükselişi ve Berat Albayrak iddialarını sosyal medya hesabından değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu önemli tespitlerde bulundu.

DOLAR KURU 8 LİRAYI GÖRDÜ

Dolar kurunda yaşanan yaklaşık 80 kuruşluk oynaklık piyasaları tedirgin ederken Merkez Bankası yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun henüz bir adım atmamasıysa dikkatlerden kaçmadı. Dolardaki pik ile alakalı açıklama yapan teknik analiz uzmanı ve finansçı Tunç Şatıroğlu'ndan önemli tespitler geldi. Şatıroğlu, "Dolar kurundaki yangın devam ediyor. Kavcıoğlu yangını söndürmek için henüz bir adım atmadı. 7,86'nın üzerinde kapanış yapması durumunda yeninden yükseliş trendine girmiş olacaktır. Ondan sonra da bir adım atılmazsa 8,50 bölgesine hareket etmeye başlayacaktır." İddiasında bulundu.

BERAT ALBAYRAK GELİRSE DOLAR YÜKSELİR Mİ?

Ekonomist Tunç Şatıroğlu Berat Albayrak'ın kabineye girip girmeyeceği sorularına ise şu şekilde cevap verdi, "Kabine değişikliği olur olmaz, Berat Bey kabineye girer, girmez, bunlar siyasi konulardır. TL'ye olan güveni kazandıracak olan tek bir kurum vardır: TCMB"

Kaynak: Milli Gazete