Amerika'nın en iyi üniversitelerinden kabul edilen Johns Hopkins'te ders veren 1942 doğumlu Amerikalı iktisat profesörü olan Prof Steve Hanke, 10 yıl önce Bulgar Levası'nı kurtaran adam olarak biliniyor. Prof Steve Hanke Türkiye Enflasyonu hakkında yaptığı araştırmalarla Türkiye'deki gerçek enflasyon verilerini sosyal medya hesabından paylaşıyor. 

Türk sosyal medya kullanıcılarının yakından takip ettiği,  ekonomist Prof. Steve Hanke, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin gerçek enflasyon değerini paylaştı.

Ekonomist Prof. Steve Hanke'in araştırmasına göre; Türkiye'deki enflasyon, açıklanan resmi verilerin 3 katını geçiyor. "Türkiye'nin yıllık enflasyonunu yüzde 65,04 olarak ölçüyorum, Bu arada basın, Erdoğan'ın kukla TCMB yetkililerinin kasım ayında verdiği yıllık enflasyon ise yüzde 21.31" ifadelerini kullanan Prof. Steve Hanke, "RTE ve TCMB'nin günlük sahtekârlığından başka bir şey değil" açıklamasında bulundu.

Steve Hanke

Resim

@steve_hanke

Today, I accurately measure Turkey’s #inflation at 65.04%/yr. Meanwhile, Pres. Erdogan's TCMB puppets report #Turkey's official November 2021 inflation at 21.31%/yr. TCMB's number is way off the mark & is just more daily dishonesty from RTE & TCMB.

Resim

ÖS 7:38 · 27 Ara 2021

1,2 B

Yanıtla

Bu Tweeti paylaş