Dolar  kurunda hareketli seyir devam ediyor. 14 TL sınırında direnen dolar kuru için yükseliş beklentisi sürüyor. 13,80 TL bandında seyreden dolar kuru için beklentiler merak ediliyor. Dolar kuru neden yukarı yönlü hareketini tamamlanamıyor konusu merak ediliyor. Peki, dolar kuru önümüzdeki süreçlerde nereleri görebilir? Dolar kuru çıkar mı düşer mi? İşte Oktay Teknik Analiz kanalında güncel dolar kuru yorumu…

Dolar kuru  Merkez Bankası’nın alacağı faiz kararı pozisyonuna şimdiden kilitlendi. Günlerdir 14 TL’ye yakın duran dolar kuru 13,80 üstünü kıramadı. Dolar kuru için teknik analizlere yer verilen Oktay Teknik Analiz Youtube kanalında dolar kuru için yeni seviyeler, destek ve direnç seviyesi noktalarına yer verildi.

DOLAR KURU TAHMİNİ: 15 LİRALARI GÖRME İHTİMALİ ARTIYOR

Dolar kuru için yapılan teknik analiz şöyle:

“Önümüzdeki faizlerin tekrar inip inmeyeceği belli değil. O yüzden bu rakam 13,30’larda tutulmayla karşılık bulacaktır. Önümüzdeki süreçlerde 13,30-14,10 bandını koruyacağız. Taki biz faiz indirirsek ve  FED faiz artırırsa işte orada 15 liraları görme ihtimalimizin  arttığını ifade edelim. Bu da mart ayının biraz daha zor geçeceğini ifade eden bir durum karşımıza çıkaracaktır.
Dolar kurunda 13,584 üzerinde kaldığı sürece dolarda yön yukarı demektir. Bunun altında günlük kapanışlarda bir kar satışı gelebilir ama konjonktür açısından Merkez Bankası’nın alacağız pozisyon yine faiz indirimi yönünde olursa buranın altında kalıcılık sağlayamayacaktır diye ifade edelim.”


Editörün Notu: Haberde yer alan ifadeler yorumcunun kendi görüşünü yansıtır. Haber yatırım tavsiyesi veya yönlendirmesi amacı taşımaz.