Dolar kuru yeniden zirve yapar mı? Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın bir gece yarısı operasyonuyla Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ı görevden alması gündeme bomba gibi düştü. Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın faizleri 200 baz puan yükseltmesi sonrasında gerileyen dolar kuru 7 lira 21 kuruşa kadar düşmüştü. Ekonomistler Tunç Şatıroğlu ve Murat R. Arslanoğlu son gelişmeleri sosyal medya hesaplarında değerlendirdi.

DOLAR KURU YÜKSELİR Mİ?

Dolar kurunda yaşanan faiz kaynaklı düşüş Merkez Bankası Başkanının görevden alınmasıyla birlikte 22 Mart pazartesi günü yükselişe geçmesi bekleniyor. Ekonomi yönetiminde yaşanan kriz piyasaları olumsuz etkileyeceği görüşü piyasalara hakimken uzmanlar Naci Ağbal'ın görevden alınmasını eleştirdi.

ŞATIROĞLU: İSTANBUL SÖZLEMESİ PİYASALARI ETKİLEMEZ

Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, "Zaten başarılı olan başkanın görevden alınmasını yanlış buluyorum. Düşük faiz yüksek kurun ekonomiye mevcut duruma göre çok daha zararlı olduğunu düşünüyorum.TCMB başkanın görevden alınması zaten yeterince olumsuz bir durum, İstanbul Sözleşmesi'nin piyasalara fazladan bir etkisi olmasını beklemem. Bu aşamada gidişat hakkında sadece destek dirençleri paylaşabilirim, yeni başkanın neler yapacağı hakkında bir bilgimiz olmadan değerlendirme yapamam. Bundan önceki başkan değişiminde zaten daha kötü olmaz demiştim. Şimdi daha iyi olması zor diyebiliyorum. Dolar kaç olur, borsa ne kadar düşer, pazartesi ne olur gibi soruların cevabı bende yoktur."İfadelerini kullandı.

ARSLANOĞLU: PİYASALARA ETKİSİ OLUMSUZ OLACAK

Ekonomist Murat R. Arslanoğlu ise, "Dün gece alınan kararların kura olacak etkisi büyük bir olasıkla çok olumsuz olacaktır. Büyük bir ihtimalle/olasılıkla, düşüş trend çizgisini aşma çabası görebiliriz. Eğer düşüş trend çizgisini aşacak olur ise de, 6 Kasım'dan bu yana takip etmekte olduğum projeksiyon rafa kalkar, ve sn.
Tuncer Şengöz'ün bir süredir paylaştığı, yeni tarihi zirveler görülebileceğini belirten bir sonlanan diyagonal yapı içeren projeksiyonunu, izlemeye başlarız." İddiasında bulundu.

Kaynak: Milli Gazete