Türkiye’de dolar kuru yükselişine tüm hızıyla devam ederken dolar satmayı düşünen de almayı düşünen de ne yapacağını bilemiyor. Ekonomist Barış Soydan ise son yazısında “Dolar ne olacak” diye soranlara net bir cevap verdi.

Halk TV yazarı Barış Soydan bugünkü köşesinde dolar kurunun son hareketlerini değerlendirdi. Barış Soydan bugün okurlarının karşısında “Dünya ekonomisinde deprem var; dolar daha da güçlenecek” başlığıyla çıktı..

Amerika’da devam eden enflasyon artışının Türkiye’de de dolar kurunu tetiklemeye devam edeceğini söyleyen Soydan “Çünkü Amerika’da enflasyonun kolay kolay düşmeyeceği ortaya çıktı. Geçen hafta açıklanan veri, fiyat artışlarının sadece petrolden kaynaklanmadığını, ekonominin geneline yayıldığını ortaya koydu. Enflasyonla mücadelenin tek aracı faiz değil. Ama en önemli araçlarından biri. FED enflasyonu bastırmak için faizi artırıyor. Faiz artırımları da paranın dolara ve bu arada altına yönelmesine neden oluyor.” İfadelerini kullandı.

“KEMERLERİNİZİ BAĞLAYIN…”

Fed’in faiz artırımlarının karşısında  Türk Lirası’nın dolar karşısında erimeye mahkum olduğunu gerekçeleriyle anlatan Soydan Türkiye Cumhuriyet  Merkez Bankası’nın da yangına körükle gittiğini izah etti.

Faiz indirimlerine rağmen enflasyonun düşürülemediğini belirten vbe TL’nin ufkunun karanlık olduğunu aktaran Soydan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bir yandan, Amerikan Merkez Bankası (FED) diğer yandan… Kemerlerinizi bağlayın, dibi daha bulmadık.” Uyarısında bulundu.