Amerikan Merkez Bankası’nın ( FED) gece faizi sabit tutma kararı sonrasında dolar bugün Türk Lirası karşısında 15 lirayı geçti. 15,28 seviyesiyle rekor üstüne rekor kıran dolar kuru için gözler bugün yapılacak olan Merkez Bankası toplantısına çevrildi. Euro ise rekorunu 17,27 TL'ye taşıdı. Sterlin ise 20 lirayı geçerek 20,27 lira seviyesinden fiyatlanıyor. Doların 15 lirayı geçmesi ise akıllara 1970 yılında Milliyet gazetesinin attığı manşeti getirdi.

Milliyet gazetesi tarafından atılan bir manşet de yeniden sosyal medyada dolaşıma girdi. Günün en çok paylaşılan görsellerinden biri olan 10 Ağustos 1970 tarihli manşette, o dönem sabit kur rejiminin bulunduğu Türkiye'de yaşanan devalüasyonun haberi veriliyor ve büyük puntolarla '1 dolar 15 lira oldu' başlığı kullanılıyor.

Takvimi biraz ileri sarıp, 51 yıl sonraya, yani bugüne geldiğimizde ise Türkiye'de yok olan tek şeyin Türk lirasının değeri olmadığı bu sabah satılan Milliyet gazetesinin manşetinden okunabiliyor.

Zira 16 Aralık 2021 tarihli Milliyet gazetesinin baş sayfasına bakılırsa, Türkiye'de ekonomiye dair hiçbir problem yaşanmıyor, ülkede öğrencisinden, çalışanına, esnafından, emeklisine herkes uyanır uyanmaz ilk iş olarak döviz kurlarını kontrol etmiyor. Doların yeniden 15 lira seviyesini geçtiği günde Milliyet'in baş sayfasında ekonomiye dair tek satır veri bulunmuyor.