Dolar uzmanı Selçuk Geçer, Youtube kanalında yaptığı açıklamada Erdoğan'ın kuru daha fazla indirmeyeceğini açıkladığını hatırlatarak, "kura yapılan müdahalede yaptığı hatanın farkında" dedi.

18,36'ya kadar yükselerek tarihi bir rekor kıran  dolar kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu hazine garantili dövize endeksli TL mevduatı düzenlemesiyle birlikte düşüşe geçti. Haram olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı fetvasıyla da ortaya koyulan yeni sistem sonrası 10,15 TL'ye kadar düşen  dolar kuru, haftanın son iş gününü 10 TL'nin altında kapattı.

ERDOĞAN: DOLARI DAHA FAZLA İNDİRMEYECEĞİZ

Dolar kurunda bundan sonra ne olacağına ilişkin dolar uzmanı Selçuk Geçer'den dikkat çeken yorum gelmeye devam ediyor.

3 Ocak gününe dikkat çeken Selçuk Geçer, "Erdoğan kurun bundan sonra tutulmayacağını söyledi" şeklinde açıklamada bulundu.

ERDOĞAN YAPTIĞI HATANIN FARKINDA

ABD'den gelen enflasyon verilerine, FED'in 2022 için faiz kararlarına,  Merkez Bankası rezervlerine ve 3 Ocak'ta TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verisine dikkat çeken Selçuk Geçer, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhracatçıyı üreticiyi daha fazla zor durumda bırakmamak için doları daha fazla indirmeyeceğiz" dedi. Erdoğan, dolar kurunda yapılan müdahalede yapılan hatanın farkında. Bir şekilde tamir etmeye çalışıyor. Daha fazla dolar kurunu baskılamayacaklar. Merkez Bankası rezervleri 46.7 milyar dolar negatif ortamda. Türkiye hiperenflasyona doğru gidiyor. 3 Ocak gibi kritik bir dönemden geçeceğiz. 3 Ocak'ta enflasyon açıklanacak. Yüzde 35'e yakın bir enflasyon gelecek. O yüzden Aralık ayında fiyatları geri çekmeye çalışıyorlar. Ama konut sektörü başta olmak üzere reel sektörde fiyatlar düşmüyor. Ocak ayında Merkez Bankası faiz indirmeye devam ettirecek. Bu makasın açılması demek. Negatif ortam doları yukarı götürecek etkenler olacak." ifadesini kullandı