"Dolarda 591 milyar lira depremi geliyor" uyarısı yapan Selçuk, bununla ilgili Bakırtaş'ın yorumlarını aldı. Zelyut'ın, "Kıyamet nereye kadar dediğimde siz diyorsunuz ki 'Bu kur böyle merdivenden çıkar gibi gidiyor, 20 liraya kadar yolu var. O zaman ben şimdi şöyle geldim bu yayına size sorarken, ya Hazine çökecek ya da kur patlayacak. Siz diyorsunuz ki 20 liraya kadar yolu var. Onu 20'ye kadar tutmak için de Hazine de işin içine giriyor. O zaman çift taraflı çöküş var" sözlerine Tahsin Bakırtaş şöyle cevap verdi korkutucu uyarılarda bulundu: 

2011 HATIRLATMASI

Zaten 2011 krizi de öyle oldu. 2001 de hem kur patladı hem faiz patladı. Bu bir teorik çerçevedir. Bakın dövize ihtiyacınız olduğu zaman aynı zamanda Türk Lirası'na da ihtiyacınız olur. Niye? Birini verip çünkü diğerini alacaksınız. 2001 krizinin çıkış sebebi bir bankanın Ziraat Bankası'nın borcunu alamamasıdır. Onun sonucunda dövize yansımıştır. Bir taraftan dövize ihtiyacınız olacak bir taraftan Türk lirasına. O yüzden hem Hazine'nin faizi patlayacak, hem döviz patlayacak ben onu söylüyorum. Çünkü ikisi birbirini besleyen şeyler. Siz piyasaya gittiğinde dolar almak için TL vereceksiniz, TL'yi nereden alacaksınız? Ben ekometrik çalışmada şunu gördüm.

''MERKEZ BANKASI PARA BASIYOR''

Herkesin söylediğinin aksine bir şey var. Önce Türkiye'de döviz artıyor, dövizin karşılanması için  Merkez Bakası para basıyor. Merkez Bankası para basmazsa o zaman TL'nin faizi artacak. O yüzden Merkez Bankası o faiz karşılığını basıyor. Bugün baktığınızda bunun aynısı oluyor. Bakın kur artacak, gelecek vatandaş 3 ay sonra bunu isteyecek. 3 ay sonra yabancı isteyecek. Yabancı ne yapacak? Çekecek parasını, TL'ye koydu ya bugün. Çekecek dövize çevirecek. Dövize çevirirken döviz talep edecek. Piyasada döviz yok. Dövizi yemişiz. Merkez Bankasını almışız yemişiz. Bugün Türkiye'de 591 milyar Türk lirası yaklaşık 40 milyar dolar Merkez Bankası'na para girmiş döviz olarak. Bizim brüt döviz rezervimiz 2 milyar doların altına düşmüş. 42 milyar dolar Merkez Bankası yutmuş, bu aynı olacak bakın. O zaman dövize olan talep artacak hem siz ödediğiniz bu faizle karşı karşıya kalacaksınız.

FED UYARISI! 

Bu bizim geleceğimi ipotek altına alıyor. Bu daha önce uygulandı. 78'e gelindiğinde Türkiye'nin brüt rezervinin yüzde 98'i Dövize Çevrilebilir Mevduat'tan oluşuyordu. Bugün de bu politikaya biz devam edersek ben size olacakları söyleyeyim. Tasarruflarımızın, Türk halkının ve yabancıların tüm tasarruflarının yüzde 90'ı bu tür mevduata dönüşecek. Bunu Hazine olarak sürdürme imkanınız var mı? Vergi alamadığınız toplumdan borç alıyorsunuz. O borcu borçla ödüyorsunuz. Bunun bir yerde kırılması kaçınılmazdır. İşte kıyamet dediğimiz nokta bu. Şimdi diyelim yeni bir iktidar geldi, önlemini aldı. Baktı döviz bitik, bütçe bitik. Eee nasıl çarkı döndürecek. IMF'ye gidecek. Çünkü Türkiye'ye uluslararası sermaye akşınını sağlanması gerekiyor.