Türkiye'de özelleştirme adı altında kamu malları yabancılara peşkeş çekilmeye devam ediliyor. 2000'li yıllarda devlet eliyle özelleştirilen elektrik dağıtımına yabancıların ilgisi giderek artıyor. 21 özel şirket tarafından Türkiye'nin değişik bölgelerinde elektrik dağıtımını üstlenen özel şirketler İngilizlerin ilgisini çekti. 

İNGİLİZLER ENERJİ DAĞITIM ŞİRKETİNİ MARKAJA ALDI

Türkiye'de Osmangazi EDAŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende satışın yüzde 75'i China Machinery ve GXIIC'e 384.6 milyon dolara satılmıştı. İddialara göre 2020 yılının son aylarında enerji kulislerinde  Türkiye’de değişik alanlarda faaliyet gösteren bir holding bünyesinde yer alan şehir içi elektrik dağıtım şirketinin, yabancı bir yatırımcıyla ya da fonla ortaklık için görüşmelere başladığı konuşuluyor.

MARMARA İÇİN MASAYA OTURDULAR

HaberTürk'te yer alan habere göre; Türkiye'de elektrik dağıtım şirketine ortak olmayı planlayan şirketin İngiltere merkezli Actis Capital olduğu dile getiriliyor. Özellikle “gelişmekte olan ülkeler”de enerji şirketlerini markaja alan Actis’in, Marmara Bölgesi’nin bir bölümünün elektrik dağıtımını yapan şirkete ortaklık için masaya oturduğu belirtiliyor.