Doğalgaza Türkiye’de tüketiciye yüzde 35 zam yapılırken sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 50 zam yapıldı. Doğalgaza gelen bu fahiş fiyat artışını köşesine taşıyan ekonomist  Murat Muratoğlu AKP’nin kurnaz bir şekilde zammı tam da zamanında yaptığını söyledi.

 Başkanlık sistemiyle zam kararlarının oldukça hızlı alındığına dikkat çeken Muratoğlu “Doğalgaz ve elektrik zammını yansıtmayacağız  diyeli bir hafta geçmedi. Kallavi zam geldi. Bırak yansıtmayı adeta tokat patlattı. Bakan'ın bu durumdan haberi olmaması oldukça acınası…Ülkeyi nasıl yönetiyorlar, aralarında ne konuşuyorlar, karar alırken kime danışıyorlar belli değil… Kopukluk mu var, bakanlar süs diye mi orada duruyorlar?” ifadeleriyle iktidara sitem etti.

ZAM TAM ZAMANINDA YAPILDI

Gıda enflasyonunun yanı sıra bir de yüksek doğalgaz ve elektrik faturalarıyla mücadele eden vatandaş son seçim anketlerine göre AK Parti hükümetini göndermeyi düşünüyor. Oy oranları iyice düşen AK Parti yeniden doğalgaza zam yapmak zorunda kalınca kurnaz bir plan yaptı.

Zammın tam zamanında yapıldığını köşesine yazan Sözcü ekonomi yazarı Murat Muratoğlu “Aslında bu zam tam da zamanında yapıldı. Yaza doğru kombiler kapanınca faturalar azalacak sonbahara kadar göze batmayacak.” İfadelerini kullandı.