Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile şeker kotalarına yönelik yönetmelikte değişikliğe gidildi. Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Resmi Gazete kararı ile yapılan değişiklik sonrası Nişasta Bazlı Şeker'de (NBŞ) dünyanın bir numaralı devi olan  ABD'li Cargill firmasının göbek attığını belirtti.

Muratoğlu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un "Beni öldürürler" deyip şeker bazlı nişasta lobisinden korktuğunu dile getirdiği açıklamasını köşesine taşıyarak şöyle devam etti:

"Hey nişastacılar buraya bakın! Yiğit'i bırakın beni alın. Açıklıyorum, Türkiye'de üreten beş şirket var. Cargill, Amylum, Tat nişasta, Pendik Nişasta, Sunar  Mısır... Beni öldürün, dokunmayın yiğidime..."

Zararı sigaradan daha fazla olan NBŞ'nin birçok Avrupa ülkesinde yasak olduğunu belirten Muratoğlu, "Bu zehrin ülkeye girişini, yayılmasını sağlayanlar kim? Ya nişasta bazlı şeker üretiminde dünya lideri Cargill ile ahbap çavuş ilişkisini sürdürenler?" diye sorarak şöyle cevap verdi:

"Yine bildiniz işte iktidar sahipleri... Yıllardır koalisyon kurmuşlar edi-büdü gibi beraberler."

Murat Muratoğlu'nun yazısının devamı şu şekilde:

"Neden şeker yerine nişasta bazlı şurup gibi şey kullanılıyor? Nedeni basit, şurup gibi şey, şekerin 250'de 1 fiyatına mal oluyor. inanılmaz bir kâr marjı var. Haliyle para bütün kapıları açıyor. Acaba kim bu lobinin arkasında duruyor?

Niçin şeker fabrikaları üç kuruşa satıldıktan sonra çoğu kapandı veya kapasite düşürdü sanıyorsunuz! Ölmeniz kimsenin umurunda değil de ondan!"