Son dakika haberi.... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Asgari ücretin bugün açıklanacağını duyurmuştu. Peki  asgari ücret 2022'de ne kadar oldu? Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlar asgari ücrete yüksek zam bekliyordu. Milyonlarca çalışan tarafından merak edilen asgari ücret bedeli Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından duyuruldu.

TARAFLARIN BEKLENTİLERİ NELERDİ?

Asgari ücret görüşmeleri her yıl olduğu gibi bu sene de tartışmalara neden oldu. İşçi tarafı 4 bin liranın altına imza atmak istemezken, işveren tarafı 3500 lira seviyesinde zam olmasını istiyordu. Çalışma Bakanı  Vedat Bilgin, bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerine yaptığı sunumda bayram havasına neden olacak bir zammın yansıyacağını duyurmuştu.

BAKAN NEBATİ: BUGÜN AÇIKLAMA YAPILACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Asgari Meclis'te yaptığı açıklamada "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız" dedi.

Geçmişte basın mensuplarının asgari ücretle ilgili sorularına yanıt veren   Cumhurbaşkanı Erdoğan , "Asgari ücretle ilgili çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda açıklanacak. Asgari ücrete şu ana kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 2022 senesinde uygulanacak asgari ücreti 4 Bin 250 Lira olarak açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"İşçi ve işveren temsilcileri kıymetli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bir sonraki yılın asgari ücreti her yılın aralık ayında çalışan ve işveren kesimleri ile belirlenmektedir.

Nasıl aralık başında başladıysak, önümüzdeki yıl da yine çalışmalarını sürdürecek ve seçim öncesi o görüşmelerle seçime gideceğiz.

Biz de asgari ücreti belirledik. Buna göre 2022'de asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 TL olarak uygulanacak. Çalışanın evli olması ve çocuk sayısına göre yükselmektedir.

Son 50 yılın en yüksek rakamı olan asgria ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir."