Türkiye’de yaşanan enflasyon gıda fiyatlarının artışına neden oldu. Vatandaş pazara markete çıkmaya korkarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gıdadaki fiyat artışlarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gıda fiyatlarındaki artışla ilgili esnafı “Eğer bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir” sözleriyle uyardı. Erdoğan’ın bu sözlerine esnaftan sitem dolu karşılıklar geldi.

“ZAM OLMAYAN GÜN YOK”

İstanbul'da market işleten İsmail Kibar, zamsız olmayan günleri olmadığını ifade ederken, “Toptancı bize zamlı satıyor. Büyük işletmeler yeterince denetlenmiyor. Meyve, sebze, et, süt ürünü fiyatlarındaki artışın sebebi bu. Büyük marketlerde kilosu 35 liraya satılan çayın bize geliş fiyatı 38 TL” dedi.

“CANIMIZI MI ALACAKLAR”

Manisa'da pazarcılık yapan Temel Çilesiz Erdoğan’ın sözleri üzerine, “Ceza keseriz şeklinde tehditvari konuşmayı anlayamadım. Bitmiş bir esnafa ne yapabilir ki? Canımızı mı alacaklar?”diye sitem etti.

GÜBREYE YÜZDE 90 ZAM GELDİ

Eskişehir'de pazarcılık yapan Abdullah Demir, “Çiftçinin kullandığı tohuma, mazota, suya her gün zam geliyor. Gübreye yüzde 90'a yakın zam geldi. Çiftçi bu zamları nasıl karşılayacak?” dedi.

“CUMHURBAŞKANI BÜYÜK FİRMALARA BAKSIN”

Konya'da market işleten Ümit Porsuk, “Cumhurbaşkanımız biz küçük market esnaflarını suçlayacağına aradaki aracıları ya da piyasayı tekelleştiren büyük firmalara baksın” diye konuştu.

Kaynak: Milli Gazete