Ünlü ekonomist Şeref Oğuz bir haftada 16 TL bandına çıkan dolar kuru için dikkat çeken yorumda bulundu. Oğuz canlı yayında dolar kurunun 22 TL'den işlem gördüğünü söyledi.

Dolar kuru, ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararı sonrasında yeniden yükselişe geçti. Bu hafta 16 TL bandına dayanan dolar kuru için ekonomist Şeref Oğuz'dan dikkat çeken yorum geldi.

TV100'de yayınlanan canlı yayında konuşan Oğuz, "dolar gördüğü yeri unutmaz" diyerek doların 22 TL'den işlem gördüğünü açıkladı.

Dünya yazarı ekonomist Şeref Oğuz'un açıklaması şu şekilde:

"Bu ralli nerede biter, açıkçası bunu daha önce de söylemiştim. Dolar kuru gördüğü yeri unutmaz. Dolar 18.06'yı görmüştü burayı unutmaz. Hatta şu anda piyasada pek çok özel sektör 20-22 liradan dolar üzerinden hesap kitap yapmaya, işlem görmeye başladı.

Sebebi nedir., kuru tutmak için getirdiğiniz takoz atıyor. Onun yerine yeni bir takoz koyuyorsunuz. Nedir o?

Pazartesi günü açıklanacak olan dövize endeksli Hazine bonosu. Ancak bu da yetmeyecek.

Bunun da bir süre gideceğini bir müddet sonra eğir siz enflasyonu düşürme, ya da para politikası uygulamazsanız, ya da seçim ekonomisinin gümbür gümbür gelidği bir ortamda sürekli para basar piyasayı paraya boğarsınız, daha sonar ÜFE ve TÜFE'ye endeksli enstürmanları da deneyeceksiniz. "