Dolar kuru, Rusya’nın Ukrayna işgalinde artan gerilimle beraber yükseliyor. Rusya Ukrayna saldırısının 7. gününde şehirleri bombalarken dolar kuru da küresel piyasalardan gelen açıklamalarla işlemlerini sürdürüyor. Dolar yatırımcısı bu ortamda dolar kuru yükselir mi, dolar çıkar mı veya dolar düşer mi dolar ne olur tarzında birçok soruyu sorma ihtiyacı hissediyor. Dolar yorumu ile öne çıkan, teknik analist Tunç Şatıroğlu dolar yorumu ile akıllardaki sorulara cevaplar vermeye çalışıyor. Dolar kuru bugün yani 2 Mart sabahına yüksekten başladı. Dolar kuru saat 17.30 itibariyle 14.10 TL seviyesinde…

DOLAR KURU NE OLUR? DOLAR DÜŞER Mİ?

Dolar kuru ne olur, dolar düşer mi yönündeki sorulara cevap veren Tunç Şatıroğlu, fiyat konusunda öngörüsünü paylaştı. Dolar kuru yorumu yapan Tunç Şatıroğlu, 14 TL üstüne işaret etti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tunç Şatıroğlu, “DolarTL'de Aralık ayının son haftasındaki yükselişin "sene sonu hesap kapamaları nedeniyle geçici bir durum" olmadığı, tam aksine açıklanan bütün tedbirlere rağmen 13 üzerinde kurun kalıcı olduğu ve yakın zamanda da 14'ün üzerine çıkmasının yüksek ihtimal olduğu görülmektedir.” ifadelerini paylaştı.

BARAJ YIKILDI: DOLAR YÜKSELİR Mİ ÇIKAR MI? 

Dolar yükselir mi/çıkar mı sorusuna cevap veren Tun Şatıroğlu, dolar kuru için yükseliş trendinin devam ettiğine işaret etti. Tunç Şatıroğlu, barajın yıkıldığını, Türk Lirası’nda değer kaybının derinleştiğini kaydetti. Teknik Analiz Uzmanı Tunç Şatıroğlu, “Kur uzun bir süre yatay seyretti ancak 11li seviyeleri test ederek düşmemesi yatay seyrin daha uzun soluklu olmayacağının işareti idi. Kurda yükselişin tekrar başlamasını beklediğimi dile getiriyordum ve maalesef bu oldu. 23 Şubattaki yorumumda 13,90’dan geri dönüşün yükseliş trendini bozmadığı belirtmiştim. Rezerv kayıpları ile oluşturulan baraj yıkıldı, TL’de değer kaybı derinleşiyor.” dedi.

TUNÇ ŞATIROĞLU DOLAR KURU İÇİN REKOR SEVİYEYİ İŞARET ETTİ

Dolar kuru için tahmin yapan Tunç Şatıroğlu, dolar kuru alınır mı hangi seviyeden alınır sorusuna da dolar kuru yorumu ile de cevap vermiş oldu. Tunç Şatıroğlu, şunları kaydetti:

“Dolar/TL’de yükseliş trendi bozulmuş değil. Dolar'TL kritik hareketli ortalamanın üzerine çıktı. Alınan bütün tedbirlere rağmen 13’ün altına 40 iş günü boyunca inmedikten sonra maalesef 14’ün üzerinde kapattı. Tekrar yükseliş trendine döndü. Dolarda artık düşüşler alım fırsatıdır. DolarTL, 25 Aralık müdahalesi öncesi test ettiği seviyeleri tekrar görebilir…”
DOLAR KURU YORUMU: DOLARDA DESTEK VE DİRENÇ SEVİYELERİ

Dolar kuru için destek ve direnç seviyeleri de verildi. IKON Menkul dolar kuru için yapılan yorumunda şunları kaydetti:
USDTRY paritesinde 13.8600 seviyesi test ediliyor. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 14.6305 seviyesi önemli direnç olarak izlenebilir. Bu seviye Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı başlatması sonrası geçen hafta da test edilmiş ama geçilememişti. Geri çekilmelerde ise 13.4710 ve 13.2830 destek oluşturabilir.

Destekler: 13.4710-13.2830-12.0920
Dirençler: 13.8600-14.6305-16.0410

ALB Forex dolar kuru yorumu ile şöyle: Dolar Lira paritesinde 13.70 ana destek bölgesi üzerinde yukarı yönlü seyir devam ediyor. Güne alıcılı başlayan paritede yukarı yönde seyrin devam etmesi durumunda 14.10 / 14.25 sıralı direnç seviyeleri takip edilebilir. Dirençler : 14.10 / 14.25 / 14.60. Destekler : 13.70 / 13.55 / 13.45.

İntegral Yatırım dolar yorumu şöyle: Rusya pazarında faaliyetlerini durdurduğuna dair açıklamalar geliyor. Jeopolitik risklerin devam etmesi ve emtia fiyatlarındaki sert yükseliş takip edilmesi ile birlikte gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında zayıf kalmaktadır. DolarTL dün sabah 13.80 seviyesini görse de küresel piyasalarda risk iştahının zayıflaması ile 13.95 seviyesine yükseldi. Petrol fiyatlarının sert yükseliş göstermesi ve jeopolitik belirsizlik nedeniyle turizm gelirlerinin olumsuz etkileneceği beklentisi de TL’yi zayıflatan gelişmeler olarak ön plana çıkmaktadır.

Editörün Notu: Haberde yer alan ifadeler yorumcunun kendi görüşleridir. Haber yatırım tavsiyesi veya yönlendirmesi amacı taşımaz.