Son zamanlarda iktidarın hedefindeki zincir marketler ile Erdoğan'ın 'fiyatlar gayet uygun' dediği Tarım Kredi marketlerinde ürün fiyatları karşılaştırıldı. Arada fiyat farkının olmaması dikkat çekti.

Hükümet enflasyonun sorumlusu olarak zincir marketleri hedef aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zincir mağazaların FETÖ ile bağlantısının araştırılmasını isterken, BİM CEO'su Galip Aykaç, zincir mağazaların eleştirilerine "Zamların nedeni yüksek maliyetler" diyerek yanıt verdi.

Kamuoyunda ‘üç harfliler' olarak nitelendirilen zincir marketlere yönelik ithamlar, Tarım Kredi Marketlerindeki fiyatları da gündeme taşıdı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla indirim yapan Tarım Kredi Market ile bir zincir marketin fiyatlarını karşılaştırdı.

ARADAKİ FİYAT FARKI DİKKAT ÇEKTİ

Her iki marketten de 25 çeşit temel ihtiyaç ürünü alışverişi yapan Bakırlıoğlu, “İki market arasındaki fark sadece 20 kuruş. Ürünler arasındaki fiyat farkları kuruşlarla ifade edilecek kadar birbirine yakın. Madem marketler zam yaparak enflasyonun artmasına neden oluyor, o zaman Tarım Kredi Market neden aynı fiyat politikası uyguluyor? Bu durumda kime inanacağız” diye sordu.

İşte Tarım Kredi ile Bim zincir marketler Aralık ayı fiyat karşılaştırması...

İktidarın hedefindeki zincir market ile Tarım Kredi Marketi'nin fiyatları karşılaştırıldı: Aradaki fark şaşırttı - Resim: 9