31 Mart Yerel Seçimleri sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu(YSK) siyasi partilerden gelen itirazları değerlendirirken seçimi kazandığı kesinleşen Belediyeler ve muhtarlar mazbatasını alarak göreve başladı. Seçimlere yönelik birçok soru işareti hala kafaları kurcalarken NTV’den Prof. Dr. Cem Kılıç “Belediye başkanı ve muhtar ne kazanıyor?” başlıklı dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

BELEDİYE BAŞKANI NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Belediye başkanları ve muhtarların maaşlarıyla ilgili bilgiler sunan Prof. Dr. Cem Kılıç Belediye başkanlarının maaşının 7 bin Türk Lirası ile 25 bin Türk Lirası arasında İlin ya da ilçenin nüfus gösterge rakamına göre değiştiğini ifade etti

MUHTARLAR NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Köy ve mahalle muhtarlarına 14750 gösterge üzerinden maaş ödendiği bilgisini veren Kılıç muhtarların 2019 Ocak-Haziran döneminde 1.911,69-TL, Temmuz-Ağustos döneminde ise 2.007,27-TL maaş alacağını kaydetti.

Belediye Başkanı ve Muhtarların maaşlarıyla ilgili detaytlı bilgiler sunan Kılıç aynı zamanda kazanılan sosyal haklar hakkında da bilgi verdi.

Muhtarların primlerinin İl Özel İdareleri tarafından ödenmesi ile muhtarlar ve ailelerinin sağlık hizmetlerinden sorunsuz olarak yararlanabileceğini söylerken Meclis başkan ve üyelerine ise meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödendiğini dile getirdi.