Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TRT Haber'in canlı yayınına katıldı. Tarım sektörüne ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulun Tarım Bakanı Kirişci'den hem itiraf hem de tepki çeken sözler geldi. 

"HERKESİ DOYURAN TARIM SEKTÖRÜ VAR"

Artan gıda fiyatları nedeniyle vatandaşlar pazar ve marketlerden eli boş dönerken, Bakan Kirişci, "Bu ülkede aç ve açıkta hiç kimse yok. Bu ülkenin çocukları da dahil yediden yetmiş yediye herkesi doyuran bir tarım sektörü var Güçlü bir gıda sektörümüz var. Bu memleketimiz 20 yıllık iktidarımız döneminde bir kıtlıkla bir yoklukla hiç tanışmadı" ifadeleri nedeniyle tepki çekti.

UN, AYÇİÇEK YAĞI, ŞEKER İTİRAFI

Bakan Kirişci, vatandaşların en çok alım gücünü zorlayan temel gıda ürünlerinden un, ayçiçek yağı ve şeker konusunda itirafta bulundu.

Kirişci, "Türkiye'de üretim yok demek üreticilerimize büyük haksızlıktır. Kendi tercihlerimizi baştan yapmak zorundayız. Un, yağ ve şeker... Bu üç ürünün hammaddesi olan ürünleri üretiyor olmamız lazım. Bizim temel paradigmamız, yaklaşımımız stratejik olan ürünlere öncelik vereceğiz.

Rusya - Ukrayna  savaşı nedeniyle hububat başta olmak üzere yağlı tohumlar yine hakeza buralarda bu tarımsal ürünlerle ilgili dünya genelinde bir sıkıntı yaşanırken Türkiye bunu tabir yerindeyse minimum etkilerle geçirmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

UCUZ ET SATIŞI

Bakan Kirişci, "Türkiye'nin küçükbaş ve büyükbaş hayvanda sorunu yok. Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız ucuz et yesin diye market ortalamalarının yüzde 15-20 altında, önce Et Süt Kurumu'nun 18 satış mağazasında ve devamında da Tarım Kredi marketlerinin 150'sinde bugün itibarıyla et satışlarımız başlamış durumda.” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NU DA HEDEF ALDI

CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğlu'nun ET Balık Kurumu'na yapacağını duyurduğu ziyaretle ilgili de açıklamalarda bulunan Kirişci, "Geçmişte yaptıklarına bir eklenti yapılmak isteniyor. Gıda konusu siyasete malzeme edilebilecek bir konu asla değil. Bu tarz da tarz değil. Ben niyetin kendi söylediği gibi olmadığını söylüyorum. Ülkede ana muhalefet diye bir şey kalmadı ama bir muhalefet parti liderinin böyle bir tweet atmasını doğru bulmuyorum. Bu ülkeye hizmet eden bir durum değil. Bizim açta açıkta kimsemiz yok. Bu ülkenin üreticileri de ülkenin karnını doyurmak için gece gündüz çalışıyor" dedi.

Kaynak: Milli Gazete