Bakan Pakdemirli Avrupa’da et fiyatlarının Türkiye’den düşük olmasını domuz etine bağladı… Pakdemirli'nin açıklaması Türkiye’de domuz eti satmanın serbest olduğunu mu unuttu sorusunu akıllara getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Avrupa’daki et fiyatlarıyla Türkiye’deki et fiyatlarını kıyasladı. Bakan Pakdemirli et fiyatlarında Avrupa ile aynı seviyelere gelindiğini açıklarken daha önce et fiyatlarının Avrupa’da daha düşük olmasının sebebini Avrupa’daki domuz eti satışına bağladı. 

“AVRUPA’DA DOMUZ ETİ SATILDIĞI İÇİN ET UCUZ”

Et fiyatları konusunda bugüne kadar Avrupa ile çok rekabetçi olunamadığını söyleyen Pakdemirli, "Asıl sebebi de, Avrupa’da domuz yetiştirmek çok kolay. Çok ucuz ikamesi olduğu için et fiyatlarını bir yerde baskılıyor. Ama bugün itibariyle et fiyatlarında da aşağı yukarı aynı seviyeye geldik." diye konuştu.

DOMUZ ETİ TÜRKİYE’DE DE SERBEST

Bakan Pakdemirli’nin Türkiye’de et fiyatlarının pahalı olmasının sebebini domuz etine bağlaması Pakdemirli’nin “Türkiye’de domuz eti satışının serbest olduğunu mu unuttu?” sorusunu akıllara getirdi.

7 Temmuz 2006 tarihinde AB'nin dayatmasıyla AK Parti Hükümeti tarafından domuzun Türk Gıda Kodeksi’ne göre kasaplık et statüsüne sokulmüş ve domuz çiftliklerine banka kredisi verilmesine müsaade edilmişti.

Kaynak: Milli Gazete