Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın kararıyla Lütfi Elvan'ın yerine atanan ve "Rakam vermeyeyim şimdi. Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz gözlerimde?" sözleriyle gündemden düşmeyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati büyük pot kırdı.

AK Parti Şanlıurfa İl Danışma Meclisi'nde konuşan ve daha sonra Şanlıurfa Arkeoloji Müsesi'nde Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenlediği "Anadolu Soruyor" programına katılan Bakan Nebati, ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

BAKAN NEBATİ TÜRK LİRASINI YERDEN YERE VURDU

Daha önce "Ekonomiyi kurtardık. Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak, takmayın kafanıza…" şeklindeki sözleriyle dikkat çeken Bakan Nebati, adeta Türk Lirasını yerden yere vurdu.

DOLAR 25 TL OLMAZ, TL ZATEN EN DİPTE

"Anadolu Soruyor" programında kur korumalı mevduat hesabına -haram olan- ilişkin bir soruya Bakan Nebati, " Dolar kuru için "20, 25, 30 TL olacak" diyorlar. Niye olsun? TL zaten en zayıf durumda. Gideceği yer yok. Vatandaş rahat etsin, rahat olsun." dedi.

Bakan Nebati'nin sözleri şu şekilde:

"Dünyadaki oynaklık tabii Türkiye'de de yansıyor. Avro dolar paritesine bakın, orada da görürsünüz, iniş çıkışlar oluyor. Kur korumalı mevduat hesabı devam edecek. Çünkü bu bir yıllıktı, bir yılın sonunda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yıl daha uzatma yetkisi var. 23 Mart'tan itibaren 3 ay doluyor, çıkışların olup olmayacağını göreceğiz. Yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazineye olan etkisi de çok düşük. Dolar kuru için "20, 25, 30 TL olacak" diyorlar. Şimdi bilerek yayıyorlar. Niye olsun? TL zaten en zayıf durumda. Gideceği yer yok. Vatandaş rahat etsin, rahat olsun."