Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra temaslarının 2'nci gününde yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle görüştü. Bloomberg, Bakan Nebati’nin açıklamalarını toplantılara katılan bir kaynağa dayandırarak "Türkiye’de enflasyon yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldi" şeklinde aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin NebatiLondra'daki temaslarına ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yeni paylaşımda bulundu.

Bakan Nebati, paylaşımında, "Londra’da 2. gün programımızda yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle görüşüyoruz. Türkiye Ekonomi Modelimizi açıklamaya ve detaylandırmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bloomberg, Bakan Nebati’nin açıklamalarını toplantılara katılan bir kaynağa dayandırarak, "Türkiye’de enflasyon yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldi" aktarımını yaptı.

KUR AÇIKLAMASI

Konuya yakın kaynaklara göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Londra’da düzenlenen toplantıda yatırımcılara kurun mevcut seviyelerde kalacağını söyledi.

Kaynaklara göre Nebati hafta sonu dolar/TL kuruyla uyumlu enflasyon için yeni önlemler ile yastık altı altın için yeni adımlar açıklanacağı bilgisini verdi.

Nebati gerekirse KGF’nin artırılabileceği mesajını verdi.