Dolar kurunun artışıyla birlikte Türk Lirası’nda yaşanan tarihi erimenin ardından zincir marketlerde, çarşıda, pazarda zam fırtınası başladı. Zam etiketlerini gören tüketiciler ayçiçek yağı fiyatlarına için yeni zam söz konusu mu diye merak edip fotoğrafları tek tek inceledi. Zincir marketlerden A101’de fiyat etiketleri dün gece itibariyle değiştirildi. İşçilerin geç saatlere kadar ürünlerdeki fiyat etiketlerini zamlardan dolayı değiştirdi. A101’de birçok ürüne zam geldi. Market çalışanları bebek bezi, peynir, deterjan gibi temel ihtiyaçlara gelen zamları tek tek fotoğrafları. 

Dün sabah saatlerinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Tüketici fiyatları, kasım ayında aylık bazda yüzde 3,51 artarken, yıllık enflasyon yüzde 19,89'den yüzde 21,31'e yükseldi. Böylelikle enflasyon 2018’de bu yana 3 yılın zirvesine çıktı. Artan enflasyon, dolar kurunun yükselmesi, Türk Lirası'nda yaşanan tarihi erime, temel gıda maddelerindeki zamlara her gün bir yenisini daha ekliyor. Ekonomi piyasalarında Türk Lirası’nın daha da değer kaybının sürebileceği endişesini sürdürüyor. 

A101'DE FİYAT ETİKETİ DEĞİŞİMİ! AYÇİÇEK YAĞINA ZAM VAR MI?

Dolar kurunun her geçen dakika yükselmesi TL’deki değer kaybını da doğrudan etkiliyor. Zincir market A101’in dün şubelerinde geç saate kadar markette etiket değiştiren işçiler, bebek bezi, peynir, deterjan gibi temel ihtiyaçlara gelen zamları fotoğrafladı. Fotoğraflar sosyal medyaya yansıdı.

BEBEK BEZİ, PEYNİR, DETERJAN FİYATLARI HER GÜN ZAMLANIYOR

Konuya ilişkin sosyal medya platformu Twitter hesabından açıklama paylaşan Mağaza Market-Sen, “TÜİK enflasyon rakamlarını saklasa da market işçileri, çalıştığı marketlerde ürünlere gelen zamları fotoğraflamaya ve sendikamıza ulaştırmaya devam ediyor. Gerçek rakamlar market raflarında. Bugün TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranının ardından sendikamızın çağrısıyla onlarca marketten yüzlerce ürün etiketi işçiler tarafından fotoğraflandı. İşçiler hala marketlerde ürünlerin etiketlerini değiştiriyor. 4 Aralık sabahı marketlerde ürünler yeni zamlarıyla yerini alacak. Bebek bezi, peynir, deterjan... En temel ihtiyaçlar her gün zamlanıyor. Enflasyonun gerçeği TÜİK'in oranlarında değil, marketlerin raflarında.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete