2020 yılında 5 litre ayçiçek yağı 60 TL'den satılıyordu. Peş peşe gelen zamların ardından ayçiçek yağının litresi 60 TL'yi buldu. Piyasada en ucuz ürünü sattıklarını iddia eden BİM, ŞOK, A-101, CarrefourSa ve Migros gibi zincir marketlerde, 120 TL'den satılan market markalı ayçiçek yağı fiyatları bazı internet sitelerinde rakamlar 250-350 lira  bandını da aştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'dostum' dediği Katar'da satılan Türk Malı Ayçiçek yağının Türkiye'den ucuza satıldığının ortaya çıkmasının ardından bu kez Avrupa'da benzer bir tablonun olduğu ortaya çıktı.

Ayçiçeği yağı Avrupa'da sudan ucuz! - Son dakika ekonomi haberleri – Sözcü

Ayçiçeği yağı Avrupa'da sudan ucuz! - Son dakika ekonomi haberleri – Sözcü

Sosyal medyada yer alan bir videoda, Türkiye'de de satılan aynı marka ayçiçek yağının Avrupa'da 3,5 Euro'dan yani 56,18 Türk lirasından satıldığı görüldü.

'Memleketteki tüm yağları Avrupa yokluk çekmesin diye buralara yollamışlar' notuyla paylaşılan video sonrası vatandaşlardan tepki geldi.

Başka bir paylaşımda  İngiltere'de Türk mamulleri satılan bir markette 1 litre ayçiçek yağı 2.59 sterlin yani 49 TL'den satıldığı belirtildi.

Paylaşımda "Bu fotoğrafı daha dün İngilterede Türk mamülleri satan bir markette çektim. 1 litre ayçiçek yağı £2.59 x kur 19 = 49 TL Belki 1 litre yağ Türkiye’de daha ucuz ama burada askeri ücret 1 saatte £9.5 x kur 19 = 180 TL " ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Milli Gazete