Dolar kuru Türkiye ve dünyadaki siyasi gelişmelerin soncunda 5.85 seviyelerine kadar tırmanırken Türkiye’nin en önemli ekonomistlerinden Atilla Yeşilada vatandaşları önümüzdeki aylardaki dolar hareketleri konusunda uyarıda bulundu.

Türkiye’de son zamanlarda dolar kuru iki önemli haber akışına göre hareket ediyor olduğu gözlemleniyor.

S-400 GERİLİMİ

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan ve haziran ayında teslimi yapılması planlanan S-400 hava savunma sistemi ABD ile Türkiye arasındaki yaşanan siyasi krizi derinleştirmeye devam ediyor

İBB SEÇİMLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için her ne kadar YSK tarafından mazbata Ekrem İmamoğlu’na verilse de AKP’nin olağanüstü itiraz süreci hukuki açıdan sonuçlanmamış durumda.

 Bu iki etken piyasaları olumsuz etkilerken dolar kurunda da ciddi ataklar meydana geliyor. Dolar kuru dün akşam saatlerinde mazbata belirsizliğinin ortadan kalkmasından ardından 5.70 TL seviyelerine kadar gerilese de daha sonra tekrar hızlı bir şekilde yükselişe geçerek 5.85 TL seviyelerine kadar çıktı.

Ekonomist Atilla Yeşilada youtbe sayfasında S-400 gerilimi ve İBB seçimleriyle alakalı oluşabilecek senaryolardan bahsederken vatandaşları bu süreçte dolar kurunda oluşabilecek fiyatlanmalar konusunda uyardı.

"DİKKATLİ OLMAK LAZIM"

Atilla Yeşilada yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri yenilenmesi durumunda çok büyük bir hayal kırıklığı yaşanacağını söylerken “Ben bu videoyu çekerken İmamoğlu mazbatasını almıştı ama AKP ve MHP’nin itirazı bitmemişti. Dolayısıyla dikkatli olmak lazım Türk Lirası yeniden darbe yiyebilir” dedi.

“SİZİ BİR KEZ DAHA UYARIYORUM”

Yeşilada, ABD ile yaşanan S-400 kriziyle ilgili de  S-400’ler konusunda daha çok sıkıntılarımız olduğu ifade ederken “Türk Lirası’nın hala bir süre değer kaybedebileceğini ve S-400 krizi devam ederse Dolar – TL’nin 6.50 TL’ye kadar varabileceği konusunda sizi bir kez daha uyarmak istiyorum” şeklinde dikkat çekici ifadelerde bulundu.