Asgarî ücrette inşallah tarafları memnun edecek bir adım atarız”Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücret konusunda, “İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız” dedi.

EKONOMİ - 20-12-2019 16:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur'daki temaslarının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücret konusunda hep hassas oldunuz. Şimdi hükümet-işçi- işveren kesimleri son tur görüşmelere başladı. Ama bu konuda genellikle hep sizden bir son jest beklenir. Asgari ücret konusunda müjdeniz olacak mı?” sorusu üzerine “İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Şu anda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir? Onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız.” diye konuştu.

Bu ayın sonunda 19 bin 500 personelin sözleşme süresinin biteceği ifade edilerek, “Bu sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi durumu var mı?” sorusu üzerine de Erdoğan, personel alımlarını sürekli devam ettirdiklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığının ciddi bir personel alımına yönelik adım attığını, aynı şekilde Milli Eğitim'de yine ciddi sayılabilecek bir sayı planlandığını belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Yalnız dedik ki 'takvimi iyi ayarlayalım.' Diğer bakanlıklarda da yine benzer şeyler var. Sözleşmeli personel olarak niye bunu değerlendiriyoruz? Sebebi şu; bir tarafta aldığımız elemanın 'Ben nasılsa artık kadroluyum, yan gel yat' mantığıyla hareket etmesi var. Ama diğer tarafta da işi sıkı tutma anlayışı var. Bunlara dayalı olarak bu tür adımları atıyoruz. Ama personel alımında bir taraftan tabii emeklilik süreci, emeklilikten doğan o boşlukları doldurma süreci de söz konusu. Buralarda bizler insanımızı değerlendirme açısından gerekli adımları atmaya devam edeceğiz.”

Dedi